2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Filmas: "Mėlynas dangus" / "Blue Sky"




Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino juostą „Mėlynas dangus“ (angl. Blue Sky) (1994). Iš tikrųjų esu užsikrėtęs Jessica Lange ir nutariau pažiūrėti geriausius jos darbus. Taigi „Mėlynas dangus“ buvo vienas iš pirmųjų taikinių jos filmų epopėjoje. Šis filmas sukurtas iš tikrųjų 1991 metais, tačiau dėl kompanijos bankroto filmas pragulėjo kelerius metus lentynoje ir pasirodė 1994 metų antroje pusėje ir buvo gan vidutiniškai priimtas kino kritikų, tačiau tai nesustabdė Jessicai Lange už šį vaidmenį gauti beveik visus svarbiausius kino aktorės apdovanojimus – Auksinį Gaublį, Ekrano Gildijos, Čikagos, Los Angeles ir Oskaro apdovanojimus.

Filmas pasakoja apie 1960 metų „idealios“ šeimos lizdelį – karininkas turi infantilią žmoną, kuri nėra rūpestinga motina, veikiau ji vaikiška, seksuali viliokė, kuri vis dar trokšta būti garsi Holivudo žvaigždė. Atsikėlus gyventi į naują vietą, majoras iškviečiamas į darbą toli nuo namų, o apie seksualią mamytę ima rėžti sparną įtakingas vedęs karininkas. Netrukus blondinei tenka aiškintis tiek miestelio motinoms, tiek savo vyrui ir dukroms, kol galiausiai ne tik, kad viskas nesusitvarko, bet meilužio dėka vyras uždaromas į beprotnamį ir poniutei tenka per vieną naktį atsisakyti visų svajonių apie Holivudą ir pagaliau suaugti bei tapti atsakinga motina-žmona.

Šis vaidmuo labai tiko Jesicai Lange, nes tai ryškus charakterio virsmas ir jis jaučiamas per visą filmą, bet, mano nuomone, tai tikriausiai ir yra viso filmo „gėris“, nes pati istorija pasirodė gan nuobodoka, galgi net banali. Žiūrėjosi vietomis nuobodžiai, o ir prisiminiau, kad vaikystėje teko per TV regėti šią juostą. Aišku, tai nėra prastas filmas, bet lyginant su tuo, kokius filmus mes dabar turime, šis istorinių filmų kontekste lieka tik pilkokas akmenėlis upės dugne. Filmą verta žiūrėti nebent tik dėl Jessicos Lange, kuri pademonstravo įdomų charakterį, tačiau manęs nesužavėjo taip, kaip iš tikrųjų tikėjausi.

Mano įvertinimas: 5/10
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Gal galėtum pasakyti kur radai filmą? Ar bent parašyti nuorodą? :)

    AtsakytiPanaikinti