2014 m. vasario 20 d., ketvirtadienis

Filmas: "Ji" / "Her"




Sveiki,

Šiandien po pertraukos pagaliau noriu pristatyti ir pakomentuoti kino juostą „Ji“ (angl. Her) (2013), kurią taip seniai troškau pamatyti, kai tik sužinojau apie šio filmo kūrimą. Viena priežastis, žinoma, buvo „Gladiatoriaus“ aktorius Joaquin Phoenix, kurio, tiesą sakant, buvau nežmoniškai pasiilgęs ir nusiminęs, jog buvo nusprendęs nutraukti aktoriaus karjerą, ir Scarlett Johansson, kuri šiame filme, deja, taip fiziškai niekada ir nepasirodė. Kai pasirodė labai puikūs kritikų atsiliepimai, nebeliko nieko kito, kaip tik kantriai sukąsti dantukus ir laukti, kada pasitaikys puiki proga pamatyti šią juostą.

Ir pasitaikė. Tiesą sakant, filmą sužiūrėjau tik per du vakarus. Ne dėl to, kad būtų nuobodus, bet tiesiog, tikriausiai buvau pavargęs nuo kino žiūrėjimo ir dabar pažiūrėti visą juostą nė neužsimerkus yra gana sudėtinga. Kad ir kaip ten būtų, filmas visgi man pasirodė vykęs, nors didesnių sentimentų visgi nesukėlė. Įdomūs fantastiniai motyvai, technologijos poveikis žmogui, vienatvės užpildymo paieškos ir santykių realizacijos aspektai išties labai puikiai absorbuoti. Didžiausias šio filmo pliusas įdomybių sferoje tikriausiai būtų ypatingai iškalbingas filmo scenarijus, kuris leidžia susimąstyti apie tai, link ko mes einame – galimybė vis daugiau pasirinkti, netgi santykių sferoje, žmogaus ir kompiuterinės programos „meilė“? Argi tai įmanoma? Filme – taip, realiame gyvenime, manau, tai atrodytų kiek kitaip ir pats personažas atrodytų kur kas labiau „nučiuožęs“, bet yra kaip ir yra ir filmas iškelia pagaliau visai įdomias problemas, kurių, manau, realiame gyvenime vis daugės ir daugės.

Puikus J. Phoenix darbas, patiko ir Amy Adams pasirodymas filme ir, žinoma, seksualusis Scarlett Johansson balsas. Filmas gan liūdnos tonacijos, bet su perspektyvomis, daug melancholijos, savęs ir pasaulio, prasmės paieškų, išsiskyrimo skausmo ir susitaikymo galimybių. Man šios tonacijos labai patiko, nes jos man labai gerai suprantamos ir apskritai galiu pasakyti, kad tai vykęs filmas, kuris daugiau ar mažiau patiks kino gurmanams. Nepasakyčiau, kad esu labai sužavėtas, priblokštas, kaip daugelis komentatorių jau mėgsta įvardyti šią juostą, bet nepasigailėjau pažiūrėjęs. Buvo kur pasimėgauti scenomis, novatoriškomis idėjomis. 

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 91/100
IMDb: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą