2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Filmas: "Viktorija. Jaunoji karalienė" / "The Young Victoria"




Sveiki,

Šiandien labai trumpai noriu pakomentuoti matytą istorinę dramą „Viktorija. Jaunoji karalienė“ (angl. The Young Victoria) (2009). Po visai neseniai matytos „Elžbietos“ susizgribau, ko čia dar nematęs apie Anglijos monarchus ir prisiminiau esant šį filmą. Šis filmas buvo puikiai pasitiktas tiek kino kritikų, tiek paprastų kino žiūrovų. Tiesą sakant, iki tol mano vaizdinys apie Viktorijos epochą buvo kiek kitoks ir kiek kitoks žvilgsnis į pačią puritoniškają karalienę, tačiau filmas vaizduoja ne jos įsigalėjimą, bet pirmuosius valdymo metus, apie atrastą laimę, jos subrendimą.

Per šį filmą sužinojau labai daug apie XIX amžiaus Angliją, apie tai, kad monarchus nuolat persekiojo politiniai žaidimai, intrigos, - žodžiu, viskas, kas būta ir Elžbietos laikais prieš 500 metų. Iš esmės man nepasirodė toks sodrus, įdomus, koks buvo „Elžbieta“, tiesą sakant, filmas man pasirodė pernelyg atmiežtas sentimentalizmo, pernelyg daug romantinių scenų, todėl filmas pasirodė be reikalo ištęstas – pasivoliojimai lovoje, apsikabinimai, šokiai lietuje, viskas gražu, bet per saldu. Nemanau, jog tai itin stipri istorinė juosta, priešingai, laikyčiau gan vidutiniu kūriniu, kurį galbūt labiau supras anglai, bet man, tiesą sakant, vietomis buvo netgi nuobodokas.

Pagrindinį vaidmenį t.y. Viktoriją įkūnija Emily Blunt, puikiai žinoma iš komedijinio pobūdžio filmų. Tai tikriausiai vienas jos toks rimtesnis proveržis kito žanro veikale, sakyčiau, visai sėkmingas ir įdomus, tačiau ne toks įspūdingas kaip Cate Blanchett tokio tipažo juostose. Filmas pakankamai, kaip sakiau, vidutinis, bet tikrai suras savo žiūrovą ir gerbėją. Antrą kartą žiūrint negaiščiau laiko, deja.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 7.3



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą