2014 m. sausio 7 d., antradienis

Filmas: "Purvas" / "Filth"




Sveiki,

Atradęs daugiau laiko ir noro filmams, pažiūrėjau kino juostą „Purvas“ (Filth) (2013), kurį režisavo škotų režisierius Jon S. Baird, pastarasis tikriausiai sukūrė pačią purviniausią filmą savo karjeroje. Tai juosta, kuri pasakoja apie Škotijos „sostinėje“ Edinburge vykstančius nešvarius policininkų žaidimėlius, o tiksliau apie farą vardu Briusą, kuris gyvena paskendęs savo iliuzijų ir haliucinacijų pasaulyje ir sunkiai išgyvena šeimos netektį. Tai filmas pilnas grubios ir netašytos kalbos, seksualinių nešvankybių, alkoholio ir narkotikų, - žodžiu beveik visko, kas griauna harmoningą žmogaus gyvenimą ir jį luošina dvasiškai.

Nors filmas ir purvinas, tačiau jis gan įdomus, turintis savito režisūrinio braižo ir bent jau man asmeniškai buvo panašus į tokius kino filmus kaip antai „Traukinių žymėjimas“, „Reikalai Briugėje“ ar „Pikokas“. Bene didžiausia laime yra šiame filme sutikti aktorių James McAvoy, labiau žinoma iš tokių filmų kaip „Atpirkimas“, „X menai“, „Ieškomas“, tačiau tai bus tikriausiai vienas iš jo ryškiausių vaidmenų karjeroje, išties gera vaidyba, charizmatiškas ir kartu destruktyvus vaidmuo atskleidžia aktorinius meistriškumus.

Filmas nėra toks, kuris nuteiktų harmoningam seansui, bet juo įmanoma mėgautis, kadangi siužetas pakankamai išvystytas, kitaip sakant, „su idėja“. Be pagrindinio aktoriaus man patiko tos lengvas ir ironiškas, sakytume, „Tarantiniškas“ požiūris į žmogaus skaudulius, jo luošinimą, toks pasakojimas visada lieka efektingas ir įdomus, bet tokių filmų prisižiūrėjus galima tikrai imti žavėtis bohemiškuoju (iš blogosios pusės) gyvenimu. Filmas „Purvas“ – tai žmogaus apsileidimas, savo gyvenimo paleidimas erozijon, kuri vyksta oksiduojant beveik visiems socialinės terpės sukeltoms priklausomybėms – seksą, alkoholį, narkotikus ir savigraužą, kurie gyvenimą paverčia tuščią, kad kartais belieka iš to apkrauto purvo tik pasišaipyti, ką ir daro filmas.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 70/100
IMDb:7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą