2014 m. sausio 20 d., pirmadienis

Filmas: "Laiko tiltas" / "About Time'




Sveiki,

Šįkart noriu pakomentuoti kino juostą „Laiko tiltas“ (angl. About Time) (2013), kurį kuo puikiausiai įvertino žiūrovai, tačiau ne itin susilaukė kino kritikų susižavėjimo. Tai dar vienas filmas, kuris leidžia įsivaizduoti, kaip galėtų atrodyti gyvenimas, jeigu galėtume atsukti laiką atgal ir ne tik viską pakartoti, bet ir ištaisyti klaidas. Kelionės laiku – tai, kas visada traukė meno kūrėjus tiek literatūroje, tiek kine.

Filmas man priminė prieš kelis metus matytą kino juostą „Keliautojo laiku žmona“, kuri man padarė labai gerą įspūdį, tačiau taip pat buvo kino kritikų neįvertintas. Ši kino juosta man pasirodė šiek tiek silpnesnė nei „Keliautojo laiku žmona“. Tiesa, abejose kino juostose nusifilmavo garsi aktorė Rachel McAdams, kuriai, sakyčiau, labai tinka filmuotis panašaus pobūdžio filmuose. Pagrindinį vaidmenį čia sukuria Domhnall Gleeson, mums labiau žinomas iš Hario Poterio epopėjos paskutiniųjų dalių. Ugniaplaukiui patikėtas vidutinio sudėtingumo vaidmuo ir, sakyčiau, susitvarkyta su tuo tikrai neblogai.

Visgi reikia pripažinti, kad tai lengva, pramoginė ir idiliška juosta, skatinanti pasidžiaugti šia akimirka po seansu, pasidžiaugti tuo, ką turime. Pozityvumas, išreikštas nebanaliais juokeliais, o veikiau sentimentaliomis scenomis gali sugraudinti jautresnį žiūrovą, tačiau labai didelių liaupsių juostai taip pat neskirčiau. Filmo pozityvumo galia yra vienas iš šio kūrinio kertinių akmenų, neprastas siužetas, išbaigtumas, žavūs aktoriai paprastas, neįnoringas garso takelis – kas apskritai būna beveik kiekviename filme. Net nežinau, nesu itin sužavėtas, bet tikrai nelikau apgautas, gavau tiesiog puikios romantiškos sentimentalizmo dozės. Kodėl sentimentalu? Todėl kad užtektinai esu matęs tokių filmų, kurie prasilenkia su realybe. Ak, kaip kartais norėtųsi apsikeisti vietomis su filmo personažais ir nugyventi tobulą gyvenimą, bet mes žinome, kad realybė yra kur kas sudėtingesnė ir kartais ne taip gražiai ištveriama. Visgi, manau, kad lietuviams ši juosta tikrai turėtų patikti, joje ras ir humoro, ir švento naivumo, ir romantikos, ir šiokių tokių dramų, fantastikos elementų, kurie sukuria neblogo filmo įspūdį.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 7.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą