2014 m. sausio 21 d., antradienis

Eurovizijos dainų atranka 2014: Vaidas, Vilija ir Ieva - tarp favoritų, Mia, Lapatinskas ir Linkytė - prašovė







Sveiki,

Retsykiais prabėgomis pasižiūriu šių metų lietuvišką 2014 metų Eurovizijos atrankos konkursą. Pamenu, kaip pernai drąsiai koliojau nevykusią „nuo gatvės“ surinktų dainorėlių „konkursą“. Labai smagu, kad šiemet viskas kitaip, į konkursą žiūrima rimtai, viskas vyksta gan sudėtingais etapais, todėl pritraukė profesionalus. Na, ir kas, kad surinko iš TV projekto į projektą besitampančius atlikėjus, tačiau bent jau įdomius, charizmatiškus ir, tenka pripažinti, kur kas potencialesnius, nei pernykščius. Smagu matyti dirbančius ir atsidavusius, prašaunančius ir laiminčius atlikėjus.

Praėjusioje laidoje vyko pagaliau pirmieji pasirodymai su specialiai sukurtomis eurovizinėmis dainomis, kuri viena iš daugelio bus išrinkta ir „pritaikyta“ tik vienam atlikėjui. Tarp visų pasirodymų radau ir visai puikių kurinių, kuriuos mielai klausyčiausi savo mp3 playlist‘e. Renginio organizatoriams derėtų pagalvoti ir apie bendrą konkurso CD su visomis dainomis. O kodėl gi ne? Nusprendžiau ir aš „padalyti“ savo balus.

8 balai: Vaidas Baumila - "Dying".


Kūrinio atradimas. Nesu Vaido tembro mėgėjas, bet pats kūrinys mažiau nei nuostabus. Paprasta, jautru ir traukia per širdį.

7 balai: Ieva Zasimauskaitė - "One"


Paprasta ir „kabinanti“ daina. Mielas ir gražus balso tembras, simpatiška panelė. Nuoširdi ir spinduliuojanti kažkuo nuostabiu... Nors ir vietomis „nešvaru“ dainoje, bet pats kūrinys ir balsas tikrai geri.

6 balai: Vilija Matačiūnaitė - "Attention".


Pačios Vilijos sukurta daina pateko į 16–uką. Patiko. Tikrai puikus ir „kabinantis“ kūrinys, charizma, pasitikėjimas, atlikėja mėgaujasi dainuodama ir tai matosi. Smagus tembras, labai patobulėjusi nuo tų „Kelias į žvaigždes“ laikų. Tikrai, daina verta Eurovizijos susidomėjimo...

5 balai: VIG Roses - "In the Rain".


„Nešvariai“ sudainavusios merginos man vis tiek patinka, patinka ir pats kūrinys, kuris iš pradžių labai panašus į kažkada dainavusios islandės atlikėjos kūrinį „It is True“. Aišku, reiktų dar tikrai padirbėti, bet padirbėjus, manau, taptų tikrai stiprus ir tikrai vertas dėmesio ne tik kūrinys, bet ir gyvas pasirodymas.

4 balai: Martynas Kavaliauskas - "It's not too late".


Net nežinau, kodėl 4 balai... Tik dėl paties kūrinio. Paprasta kaip du kart du – keturi. Bet nemanau, kiek stebiu Euroviziją, kad Martynui ten ne vieta. Jis vis vien vienas šabloniškiausių, vientiesiausių atlikėjų, kuris beveik nieko negali nustebinti, bet daina melodinga ir graži, nors neįsimintina.

3 balai: Monika Linkytė - Breakaway.


Pavargusi. Jaučiasi. Gal projekto problema, kodėl jis sekina atlikėjus? Pasakysiu taip: Monikos gerklė pilna balso, bet šįkart neužvežė, nors daina turi parako, bet kažkaip pro mano akis praslydo be emocijų.

2 balai: Mia - "Take a look at me now".


Puiki atlikėja. Puikus balsas, bet daina viską užmušė.

1 balas: Justinas Lapatinskas - "Last Date".


Šaunuolis, bet šįkart nieko gero. Daina blanki, neįsimintina, atlikimas iš serijos „nieko gero“. Deja.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą