2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Augustė feat. I.S.E. - Shameless Queen


Sveiki,

Šiandien svečiuojasi iš labai ilgos pertraukos sugrįžusi lietuvių atlikėja Augustė Vedrickaitė, kuri ilgai besiblaškiusi tarp Norvegijos, meilės, paieškų pagaliau vėl panoro sugrįžti į muziką ir, regis, jos ambicijomis netikėti negalima. Po tikrai puikaus albumo „Apnuoginta“ (2006) atlikėja savęs neprievartavo ir naujų albumų nebepateikė. Retkarčiais šmėkštelėdavo projektuose, įvairiuose koncertuose, tačiau rimtesnio scenoje užsibuvimo nebuvo. 

Augustė kuria puikias anglų kalba dainas, viena mano mėgstamiausių buvo daina „So What“, kuri buvo įėjusi į albumą „Apnuoginta“. Regis, atlikėja visgi pasičiupo šią aukso žuvytę ir tai, sakyčiau, yra labai gerai, nes tokio tipažo, balso ir stiliaus atlikėjų, kurie prilygtų skandinaviškai muzikai ar net pasaulinio masto atlikėjams mes, deja, neturime. Jurgos Šeduikytės proveržis jau pasibaigė, o nuolatinių, kurie pretenduotų į didžiąją sceną su puikiais kūriniais, deja, neturime. Į Augustę žvelgiau visada palankiai, dėl to, kad ji geba dainuoti puikias balades ir klubinę muziką. Naujasis jos kūrinys vadinasi „Shameless Queen“, kuris truputį man primena naujausią Britney Spears gabalą „Work B**ch“, o spauda jau pakrikštijo kaip gėjų, lesbiečių ir transeksualų mados propagavimo stilių. Aišku, to galima įžvelgti, bet suabsoliutinti nedrįsčiau, visgi vaizdo klipas nėra kažkuo labai jau ypatingas, tačiau jis neprastas, įdomus... Tai pirmasis atlikėjos vaizdo klipas ir tikriausiai nebloga pradžia link naujojo albumo kūrimo.

Naujasis kūrinys skamba, bent jau man, iš pradžių gan sunkokai dėl klubinio ritmo, tačiau ausys greitai pripranta ir tik dainos pabaigoje visgi pasakai – „o, visai geras!“ Daina europinio masto, netaikanti į lietuviškos pop muzikos padanges, o tos ambicingumas, tokia raiška ir kūryba man labai priimtina. Pasiklausykime ir pasižiūrėkime naująjį Augustės vaizdo klipą:



Jūsų Maištinga Siela
 


1 komentaras: