2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Serialas (1 Pirmas sezonas): "Grynakraujai" (Originalieji) / "The Originals"



Sveiki,

Tiesą sakant, po paskutinio nuvalkioto „Vampyrų dienoraščiai“ sezono, kuriame mirtinai užkniso originalieji, kurie kaip triušiai dauginasi t.y. juos nusmeigia, o kitoje serijoje vėl prikelia, vėl atsikrato, ir vėl grįžta, tai šį serialą buvo pavertę kažkokiu persirengimo kambariu, tačiau, regis, penktasis sezonas atsigavo ir atsikratęs grynakraujais – originaliaisiais vėl įgavo naujos intrigos prieskonių, o ir ryškiai pagal amžių perraugusiems herojams jau seniai reikėjo palikti mokyklinę aplinką. Serialo kūrėjai, regis, nenorėjo atsikratyti Grynakraujais ir ėmė kurti naują pasakojimo liniją, iš kurios gimė naujas serialas „Grynaukraujai“ arba „Originalieji“, kurių genezę puikiai prisimename  ir žinome iš serialo „Vampyro dienoraščiai“. Šis serialas startavo šį rudenį ir, regis, spėjo prisijaukinti skeptiškai iš pradžių vertinusius „atsiskyrimą“, tiek ir televizijos pasikausčiusius kritikus. Nors „Vampyrų dienoraščių“ penktojo sezono reitingai staigiai smuko, nebepasiekė net 3 milijonų žiūrovų, turint galvoje, kad debiutinis sezonas vidurkis buvo 4.9 milijonų. Regis ir „Grynakraujų“ reitingai neblizga ir vos alsuoja, tačiau kanalas lapkričio 11 dieną visgi paskelbė, kad kurs šio serialo pilną sezoną.

Man asmeniškai „Grynakraujai“ pakankamai įdomiai žiūrisi. Žaviai išskrosti ikrai iš „Vampyro dienoraščių“ prigijo savarankiškiems žiūrėjimais. Aišku, veiksmas vyksta mistiškame Naujajame Orleane, labai jau vampyriškame mieste, jeigu prisiminsime, kad „Interviu su vampyru“ (1994) veiksmas taip pat vyko šiame prancūzų ir anglų kolonistų mieste. Nauji personažai, naujos istorijos ir tie patys Grynakraujai su naujais siekiais ir tikslais, kurie, tiesą sakant, bene vieninteliai atrodo šiek tiek paaugliškai naivūs, turint galvoje, kad vampyrams jau ne vienas tūkstantis metų ir jie šį tą turėjo sužinoti apie gyvenimą ir valdžią. Naivumo būta ir loginėje jausmų sąrangoje – veikėjai pernelyg paaugliškai greitai susipažįsta ir išsiskiria, per minutę užtenka ant pečių uždėti antklodę, kad tarp jų įsipliekstų romantiniai ryšiai, o jau garso takelis toks prasaldintas, kad kartais noris užčiaupti tą saldžiabalsį dainorėlį. Šiais aspektais „Tikras kraujas“ vis dar lieka įdomesnis, atsisakęs manieringumo. Nepaisant tų klišių klišelių „Grynakraujai“, manding, labai sudomino, juos įdomu žiūrėti, veiksmas seka veiksmą, su smulkiomis režisūrinėmis klaidelėmis. Simpatiški aktoriai aria nuo ryto iki vakaro, kad tik mums pateiktų kiekvieną savaitę po seriją. 



Serialo pagrindiniai veikėjai - vyrukų valdžios aistros.


Pagrindiniai veikėjai.


"Grynakraujai" aktoriai.


Draugystė po filmavimo.


Kadras iš serialo.


Kadras iš serialo.



Kol kas nedrįstu pasakyti, kad „Grynakraujai“ yra geresnis serialas už „Vampyro dienoraščius“, tačiau jis beveik lygiavertis, juolab, kad dienoraščių penktasis sezonas serialą kelia naujam renesansui ir vėl žaviai kausto dėmesį atsisakęs tai, kas būtent ir buvo šuniui penkta koja. Televizijos istorijoje jau ne kartą būta, kada vienas populiarus serialas pagimdo kitą serialą, prisiminkime „Heraklį: legendines keliones“ (1994-2000), iš kurio labai sėkmingai gimė „Ksena: karingoji princesė“ (1995-2001) arba iš „Kerėtojos“ – „Mano svajonė Džinė“, „Simpsonai“ – „Futurama“ ir t.t.

Ką gi, žiūrėsiu, kaip toliau klostysis pirmasis „Grynakraujų“ sezonas, kol kas jis neatrodo, kad būtų prisvilęs.



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą