2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

Serialas: (5 Penktas sezonas) "Vampyro dienoraščiai" / "The Vampire Diaries"




Sveiki, visi,

Šiandien noriu vėl pribėgti prie serialo „Vampyro dienoraščiai“ penktojo sezono apžvalgos, kadangi serialas vėl susilaukė mano susidomėjimo, todėl nusprendžiau, kad būtų visai prasminga užfiksuoti šį įrašą. 2009 metais startavęs naujas serialas apie vampyrus kaip daug švelnesnė ir romantiškesnė opozicija „Tikram kraujui“. Būta televizijos istorijoje ir kitokių serialų apie vampyrus, kai kuriuos iš jų rodė lietuviškos nepriklausomos televizijos. 

„Vampyrų dienoraščiai“, manding, savo kūrybinį nuosmukį patyrė trečiajame sezone, gerokai užtęsdami ir užsiciklindami su Grynakraujų dinastija ir tik ketvirtojo sezono pabaigoje serialas vėl ėmė po truputį atsigauti, lyg kas iš jo būtų ištraukęs baltojo ąžuolo milteliais užnuodytą durklą. Manau, Grynakraujų išvarymas iš šio serialo ir sukūrimas jiems atskirą serialą – pasiteisino. Pasiteisino visame kame, nes Grynakraujus keičia Antrininkų siužetinė linija, todėl šiame sezone kaip niekad daug matome daug Katerinos, kuri tapusi mirtinga visai puikiai įsijaučia į senstančios ir mirštančios vaidmenį. Puikiai Elenos ir Katerinos vaidmenis sukuria jaunosios kartos kanadiečių aktorė su bulgariškomis šaknimis Nina Dobrev, kuri jau kelerius metus yra laikoma viena gražiausių ir simpatingiausių televizijos veidų, todėl natūralu, kad ji daug laiko praleidžia reklamų veidų kataloguose.

Žinoma, penktąjį sezoną pagyvina ir netikėtai atkeliavę Keliautojai – Raganiai, tarp kurių pirmą kartą išvystame ir Katerinos dukrą Nadią, kuri prieš 500 metų buvo atimta iš savo motinos. Regis, Katerinos nelabai jaudina motinystė ir nauja „našta“ arba, galima sakyti, išsigelbėjimas. Aišku, kur kas labiau stabdo naujos psichologinės Stefono traumos, tiesą sakant, jis visada man buvo toks „stabdys“, nuo pat pirmojo sezono linkęs į melancholiją ir amžinas „guzas“, kuris nesitvardo dėl kraujo, kuris tarnauja Klausui ir žudo žmones, kuris nuolat knisasi savo galvoje. Nauja koledžinė aplinka taip pat gyvina serialą, dabar rodomos 8–9 serijos jau turėjo dvelkti rudeniu, tačiau filmavimo aikštelė ryškiai nutolo nuo Mistikfoslo ir yra filmuojama šiltesnėse klimato zonose, todėl ir sezonas atrodo kur kas karštesnis, šiltesnis ir malonesnis. Nors nauji priešai, kvaištelėjęs daktaras mokslininkas truputį velka ano sezono susisprogdinusio kunigo monotonišką šešėlį – toks jausmas, kad apie vampyrus žino ir jais naudojasi kas netingi, bet visumoje, mano galva, pokyčiai šio sezono yra tik į gerą. Įsijungus vėl žinai, kad kažkas vyks ir nutiks netikėto, kad vėl neprisikels eilinį kartą Grynakraujis ir nepradės dar vienos nesąmonės...


Serialo herojai.


Ian, Nina ir Paul vakarėlyje.


"Vampyrų dienoraščio" aktoriai.


Kadras iš penktojo sezono.


Katerinos Petrovos dukra Nadia.


Katerina ir Elena.


Nina Dobrev Katerinos vaidmenyje.


Galima prie Stefono pasyvios ir chroniškos neurozės pridurti ir šiek tiek žemyn tempiančią ir nepavydėtiną Bonės personažą, kurią sukuria Kat Graham. Šį sezoną, iš kurio tikėjausi dar didesnio Bonės potencialo, o ne tik kaip pagalbininkės vampyrų bėdoje, pasirodo dar labiau paskandino, ištremdami į mistinę Aną Pusę. Gal dėl to, kad K. Graham nemažai laiko skiria savo soliniam dainavimui ir vis stengiasi prasimušti pop muzikos pasaulyje ir galiu pasakyti, kad visai neblogai jai sekasi. Bet serialo viduryje, kaip ir reikėjo tikėtis, Bonė grįžta su nauja šukuosena ir permainomis. Štai vienas įdomesnių jos darbelių iš muzikos pasaulio:




Banės personažas seriale.



Kat Graham metamorfozės.


Aišku, bene didžiausia serialo intriga buvo Sailo meilės istorija ir antrininkų dinastija, kuri tęsiasi jau kelis tūkstančius metų. Tačiau kuo viskas toliau baigsis, kai Sailas ir jo mirtina priešė jau pasiųsta į kitą Pusę? Ar kūrėjo fantazija neišseks, ar bus dar kažkas įdomesnio? Belieka tik laukti.

„Vampyro dienoraščio“ reitingai su kiekvienu sezonu tirpsta kaip Granlandijos ledynai. Tai aišku prisideda ir dar didesnis internetinis piratavimas, bet, manau, nepaisant, mano akimis, nauju „Vampyro dienoraščio“ atsigavimu iš vidaus, am nebepavyks prisivilioti naujų žiūrovų. Debiutinio sezono vidutinis žiūrovas buvo 5 milijonai, o penktojo siekia vos 2,5 milijono žiūrovo, jeigu ir toliau žiūrovų skaičius taip sparčiai mažės, akivaizdu, kad kanalas gali panorėti šį projektą ir uždaryti, bet kol kas jis nesiruošia to daryti, kadangi pratęsė ir „Grynakraujų“ pilną sezono finansavimą, nors jo reitingai taip pat neblizga.

Vampyro dienoraščiai 5 sezono anonsas:


Aktoriai atsako į klausimus apie penktąjį sezoną:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą