2013 m. gruodžio 24 d., antradienis

Filmas: "Įsikerojimas" / "Lantana"


Sveiki,

Šiandien noriu pakomentuoti kino juostą „Įsikerojimas“ (Lantana) (2001), kuri buvo kuo puikiausiai sutikta kino kritikų ir neblogai įvertinta pačių žiūrovų. Šią juostą ne kartą galėjote išvysti TV ekranuose, bet dabar po seanso galvoju, kad filmas visgi patiks ne visiems, netgi rimtesnio kino mėgėjams.

Filmas „Įsikerojimas“ pasakoja vidutinio amžiaus santykių istorijas, kurias sudrebina suvokimas, kad viskam atėjo tokia monotoniška erozija ir žūtbūt reikia kokių nors permainų. Herojai stengiasi ištrūkti iš savo nusidėvėjusių santykių rato ir metasi į tokius kraštutinumus, kad susiranda meilužius. Tai pakankamai gyvenimiška juosta, jausenos, emocijos, laiko ir gyvenimo poslinkis – tai jau gan brandaus žmogaus pasaulis ir jaunimui, ir tiems, kurie dar nesulaukė trisdešimties (toks kaip aš), filmas gali pasirodyti pernelyg neaktualus. Tačiau man patinka nagrinėti žmogaus gyvenimo periodus ir vidutinio amžiaus krizė, santuokos krizė, seksualumo paieškos, naujo įkvėpimo resursai yra tai, kas mane labai domina ne tik kine, bet ir apskritai mene.

Filmas – tai puiki santykių studija, nors jame esamų štampinių vietų, kad ir ta psichologė – psichiatrė, analizuojanti kitų santykius. Filmuose jau taip esama, kad tokios personos pačios nesugraibo po savo santykius ir dažnai prieina kryžkelę, nebepajėgia padėti kitiems, kai pačių gyvenimas griūva. „Įsikerojimas“ taip pat neapsiriboja personažų trintimis ir kraštutinumais, bet jis apipintas ir kriminaliniais nutikimais, kurie juostą padaro dar įdomesnę, aistringesnę, vingresnę. Filmas priminė kitas panašias matytas juostas, viena iš tokių tai „Adaptacija“ (2002), jeigu pastaroji patiko, tai, manau, jog ir ši vidutinių santykių krizių analizė su detektyviniais prieskoniais turėtų kuo puikiausiai sulįsti. Man iš esmės juosta patiko.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 84/100
IMDb:7.4


Jūsų Maištinga Siela
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą