2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Filmas: "Atsijungimas" / "Atjungimas" / "Disconnect"




Sveiki, kino gerbėjai,

Šiandien noriu pakomentuoti ir pasidalyti filmo „Atsijungimas“ (Disconnect) (2012) įspūdžiais. Na, šią kino juostą sukūrė Henry Alex Rubin, kuris savo jėgas yra išbandęs ir dokumentinio filmo kūryboje. Filmą palankiai sutiko dauguma kino kritikų ir žiūrovų, todėl nusprendžiau nepasididžiuoti ir pasižiūrėti, kas tai per filmas. Iš pradžių pamaniau, kad filmas bus panašus į poetizuotą simbolinę argentiniečių juostą „Tarp sienų“, tačiau nebuvo, ji labiau koncentruota į realius įvykius, socialines problemas.

Filmas palieka nevieną iškeltą klausimą apmąstymams. Kiek mūsų gyvenime vietos skirta internetiniam gyvenimui, kaip per jį lengva kontroliuoti, susekti ir palaužti žmogų. Aišku, internetas kartu suartina žmones, suvienija šeimas, verčia labiau branginti vienas kitą, todėl juostoje gali pasirodyti, kad demonstruojamas tik negatyvus pasaulinio tinklo poveikis, tačiau filmas nieko nesmerkia, jame yra tiek pat pozityvo, tiek pat ir negatyvo, sakytum, puikus daugialijininis scenarijus subalansuoja, suharmonizuoja naujojo pasaulio galimybes ir nuopuoliais bei pakylėjimais. Stiprus scenarijus, socialinis jaudulys dėl patyčių, internetinės prostitucijos, savanaudiškumo ir noro padaryti pasaulį geresnį. „Atslijungimo“ juostos idėjos pakankamai lengvai suvokiamos, tačiau pateikta ne viskas sukramtyta ir supjaustytą rieklėmis. Manau, filmas patiks tiek kino gurmanams, tiek tiems, kurie nori iš filmo stiprių ir nebanalių emocijų. Tai ne pramoginis filmas, todėl nusiteikite į tai žiūrėti ne kaip į produktą, bet kaip į meną, į socialinių aplinkybių ir išeities paieškų mozaiką, pakankamai marginalią, pakankamai įdomią ir jaudinančią. Aišku, filmas gal neprilygs amerikiečių socialinei juostai „Avarija“, tačiau filmas labai arti to...

Smagu čia sutikti mano jau pamėgtą aktorę Andrea Riseborough, labiau žinoma iš Madonnos režisuoto filmo „Mes tikime meile“. Čia aktorė atlieka vėl naują amplua, jos personažas susižavi per internetą seksualines paslaugas teikiančiu jaunuoliu... Tai filmas apie pasirinkimą – mes esame surišti į vieną tinklą ir interneto galia yra jau tapusi beribė, ji gali per vieną akimirką sugriauti žmonių gyvenimus. Filmas klausia, kaip mes panaudosime šią galią? Griovimui ar kūrimui? 

Mano įvertinimas: 9.5 /10
Kritikų vidurkis: 64/100
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą