2013 m. lapkričio 18 d., pirmadienis

Filmas: "Muzikos garsai" / "The Sound of Music"



Sveiki, kino gerbėjai,

Filmas „Muzikos garsai“ (The Sound of Music) (1965) yra tikriausiai vienas žinomiausių komercinių miuziklų pasaulyje, kurį, kaip teigia kino almanachas „1001 filmas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą“, labai lengva sukritikuoti. Nepaisant savo filmo lengvumo, perdėto naivumo, kuris trykšte trykšta per vienuole norinčią tapti Mariją, filmas išlieka labai gyvas, judrus, cirkuliuojantis. Beveik tris valandas trunkanti juosta man nepabodo, atvirkščiai, kuo toliau, tuo tapo įdomiau, ką šįkart man pateiks kino klasika.

O kino klasikoje galima aptikti pačių įdomiausių dalykų. Šis lengvas gardėsis tapo ilgu tįstančiu irisu, kad užčiaupė mano kartais priekabią burną ir leido tiesiog mėgautis. Neretai pagrindinis personažas priminė Pepę Ilgakojinę arba linksmų telenovelių serialus, kada jaunatviškos neprofesionalės auklės tampa tikra namų siela ir atgaiva, užsitarnavusi vaikų prielankumą ir pripažinimą. Ilgas, gal kiek užtęstas siužetas, nors aš užtęsimo, tiesą sakant, nepajutau, panardino į klasikinę meilės istoriją be bučinių ir erotikos, kur romantika mėnesienoje savaime suranda kelią į žmonių simpatijas ir širdį... Ypatingai gražūs aktoriai, puikus Julie Andrews pasirodymas, kuris buvo įvertintas „Oskaro“ nominacija.

Po šio filmo ir vėl nenoriu nusigręžti nuo kino klasikos, nes tų dienų kine yra užkonservuota tai, ką nūdienos kine vadiname štampais ir atgyvenomis, tačiau 1965 metų juostoje jie tiesiog išsilydo ir nieko nebematai, viskas eina ir sukasi kaip kokiame spektaklyje. Žavus miuziklas „Muzikos garsai“ per pusę amžiaus padarė nemenkos įtakos ne tik kitiems miuziklams, kurie bandė atkartoti „Muzikos garsų“ išgauto gyvybingumo ir grožio, bet ir paveikė kai kurių garsių dainininkų gyvenimus, atvedė juos į sceną.

Man filmas tiko ir patiko, paliko tikrai labai geras emocijas ir įspūdį.

Mano įvertinimas: 9/10
IMDB: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą