2013 m. rugsėjo 27 d., penktadienis

Vilko valandos - švytuoklės efektas


Sveiki,

Vakar pro šešto aukšto daugiabutį stebėjau uostamiesčio iškeltus kranus ir žiūrėjau, kaip sunkūs debesys užklojo giedrumą. Kaip po truputį įsijungė miesto lempos, švyturiai, reklaminės iškabos ir ilgai negalėjau užmigti. Kamavausi. Kaip visada kapsčiausi praeityje ir neigiau dabartį, o ateities iš vis nenorėjau pripažinti ir slėpiausi giliai kažkur už veidrodžio, kitapus minčių ir proto.

Kada gyvenimas yra vertas žmogaus man klausimų šia tema nebekyla. Regis, šis Alberto Camus iškeltas klausimas manęs nebegąsdina, aš jį suvirškinau ir apverčiau aukštyn kojom – kada tu vertas, žmogau, gyvenimo?

Jutau, kaip bežiūrint į tas šviesas nutolau nuo šio miesto, žmonių ir viskas, kas mus jungia. Jie verti – aš nelabai. O gal iš vis nieko nevertas? Į mane pamažu ėmė tikšti keisti cianido lašai ir graužti diafragmą, o gal labiau, metafizikai išsireiškus, sąžinės būgną? Nežinau. Būna akimirkų, kada nieko nebežinai, esi pasiruošęs stoti pečiais ir ginti viską, ką pamažu sukuri, bet užtenka mikrosekundės viskam palūžti ir subliukšti, todėl atsisuki atgal ir viską, ką kaupi pamažu imi naikinti, o naikindamas džiaugtis, kad niekada prie to nebegrįši, nebegrįši prie tikslų ir svajonių. Bet ateina kitas rytas, uostamiesčio šviesos dingsta, ateina vaivorykštė ir saulė. Šiandien jas abi regėjau. Ir tada sunkiai sukandi dantis į krumplius ir galvoji, kad vėl reikia grįžti prie to, kas naikinta ir taip karštligiškai griauta bei pradėti iš naujo. Nepakenčiu šios klaikios būsenos. Kodėl žmonės yra kaip emocijų ir įsitikinimų švytuoklės? Kaip sustoti? Atsakymo iki šiol dar neturiu, nes valios ir pastangos taip greitai išsenka, kad lieka tik apmaudas, kuris retsykiais perauga į pyktį. Pykti ant savęs už silpnumą ir nesivaldymą.

Taip kartais gali būti. Šviesi tamsa ir tamsi šviesa.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą