2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Šios dienos daina: Katy Perry "Roar"




Sveiki, 

Šiandien pasirodė kai kurių labai ilgai lauktas naujasis Katy Perry vaizdo klipas „Roar“, kuriame Katy Perry tapo džiunglių mergele. Nesu didelis Katy Perry fanas, tačiau neslėpsiu, ji turi keletą man patinkančių dainų savo rezerve, o daina „Roar“, kai pirmą kartą išgirdau, taip ir atsidusau – „tikėjausi kur kas daugiau“. Regis, žmonėms patiko Dr. Luke ir Max Martin kurta daina. Hitų kūrėjai ir vėl pataikė į dešimtuką, ir toks jausmas, kad jie valdo amerikietiškų divų pop muzikos vadeles ir nė neketina įleisti ar užleisti vietos nors kiek kitoniškam muzikos gaivalui.

Kad ir kaip ten bebūtų, pripažįstu, kad Katy Perry turi sodrų, išskirtinio tembro balsą, kuris tikrai praturtina Amerikietiškos pop muzikos tribunolą. Daina „Roar“ turi ir naują, gal pamirštą, o gal ir neišnaudotą sceninį įvaizdį – laikinės mergaitės įvaizdis, kuriuo dar nepasinaudojo nei Lady Gaga, nei Britney Spears, nei Beyonce ar kitos žinomiausios šių dienų atlikėjos. Kas žino, galbūt visas naujasis Katy Perry albumas bus paženklintas šiuo džiunglių įvaizdžiu, nes perdėm saldus ir karamelinis įvaizdis buvo pernelyg paaugliškas, o kitos dainos neatitiko įvaizdžio koncepcijos. Kad ir kaip ten bebūtų, šiandien hitas „Roar“ yra ant bangos ir karaliauja visuose topuose. Numeris vienas tapo tokiuose šalyse kaip: Australija, Kanada, Airija, Pietų Korėja, Naujoji Zelandija, JAV. Nors dar albumas nepasirodė, šis singlas jau Naujojoje Zelandijoje gavo auksinį sertifikatą. 

Ne visada viskas klostosi Katy Perry gerai. Singlas buvo apkaltintas kopijavimu Sara Bareilles dainos „Brave“. Pasiklausiau abiejų dainų, nepasakyčiau, jog dainos labai jau panašios, nors panašumų esama. Pats dainos kūrėjas Dr. Luke sako, kad hitas „Roar“ buvo raštu registruotas daug anksčiau, nei pasirodė daina „Brave“, todėl pretenzijų į kopijavimų neturi, popieriai gali visa tai paliudyti. 

Skaitmeninių singlų per pirmąją savaitę buvo parduota apie 557 tūkstančius kopijų ir tai buvo rekordas, kuris anksčiau priklausė taip pat Katy Perry su daina „Firework“ (509 tūst.). Daina sulaukė komercinės sėkmės ir yra laikoma kol kas vienu sėkmingiausiu Katy Perry dainų, nors jos reitingai ir pardavimai kol kas nemąžta, o po vaizdo klipo premjeros, manau, turėtų netgi kilti. Koks bus „Prizmė“ albumas, kol kas belieka tik spėlioti ir laukti, na, o kol kas pasidžiaukime naujuoju vaizdo klipu:


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą