2013 m. rugsėjo 2 d., pirmadienis

Gera prisiminti: žurnalas "Naminukas"




Sveiki, 

Tikriausiai tiems, kuriems dabar apie 20 – 25 metų pamiršo arba nebeprisimena, kad kažkada puošdavo žurnalo vaikams „Naminukas“ viršelius, skaitydavo ir dalyvaudavo konkursuose. Užlipęs į palėpę aptikau solidarią krūvą šio žurnalo, kad net sugėlė nostalgija – buvau pamiršęs, jog kažkada jį man pirkdavo mama. Keista, vartau juos, lyg ir prisimenu skaitytus, net kelia šypsnį. Vat, taip ir būna, kai užsuki į palėpę ir prisimini prieš 11 – 15 metų skaitytus žurnalus. Susimąsčiau, o jis vis dar leidžiamas? Kada nustojau juos skaityti ir jaučiuosi šviesmečiais nutolęs nuo to, kas buvo vaikystėje. Prisiminimai, prisiminimai, prisiminimai. Ką dabar prisimins mūsų vaikai?







2 komentarai:

  1. Ne pačius geriausius dalykus.
    Nors man tik 19, bet pati puikiai prisimenu 90-ųjų madas, kurios buvo dar aktualios ir 2000-ųjų pradzioje. Tai kelia savotišką nostalgiją, kartais net atrodo, kad tada buvo visai kitos vertybės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naminukas leidžiamas ir dabar, tačiau ir jis nebe toks, koks būdavo anksčiau (ar bent man taip pasirodė). Vaikystėje skaitydavau jį su įdomumu, jis ir su pasaulinėmis,,žvaigždėmis'' pats pirmasis supažindino, ir vaikų siųstas nuotraukas visuomet apžiūrėdavau po kelissyk, dar dabar prisimenu ir įdomių faktų skiltį (kai kurios įdomybės iš tos skilties iki dabar išlikusios atminty), ir įvairius galvosūkius, kryžiažodžius ir pan. Aišku, atėjo laikas, kai ,,išaugau'' iš šio žurnalo ir kurį laiką jo akyse nemačiau. Po to teko jį pavartyti gal prieš kokius ketverius penkerius metus ir susidariau nekokį įspūdį. Daug dėmesio skiriama mūsiškėms ,,žvaigždėms'', prikrauta tuščių straipsnių apie juos, pasirodė subulvarintas, nebelikę to, kas pritraukdavo daugelį mažųjų skaitytojų mano laikais. Tačiau vis tiek jis kels nostalgiją ir išliks atminty, kaip vienas įdomiausių žurnaliukų:)

    AtsakytiPanaikinti