2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Filmas: "Hanibalas: Pradžia" / "Hannibal Rising"




Sveiki, 

Prisimenate visus kraupius filmus su Anthony Hopkins apie Hanibalą? Iki tol nebuvo atskleista iš esmės, kas jį sukūrė tokią bejausmę pabaisą. Filmas „Hanibalas: Pradžia“ (Hannibal Rising) (2007) pagaliau atsako į visus šiuos klausimus. Filmas mums garsus dar ir tuo, kad jame pasirodo lietuvių aktorių, o dalis filmo nufilmuota Lietuvoje, nes Hanibalo praeitis neatsiejama nuo mūsų šalies, kaip ir tikrosios istorijos apie kanibalizmą – šituo jau esame tyliai pagarsėję.

Filmas vykęs. Labai vykęs filmo siužetas, jis išvystytas, vingrus, turintis tirštą psichikos evoliucijos pradų, herojaus kitimo, žmogiškumo ir emocinio intelekto atsisakymo. Nežinau, ar ši Hanibalo dalis yra labai jau prastesnės už ankstesnes, tačiau, manau, kad jį vis tiek galima vertinti kaip vykusią juostą. Reiktų nepamiršti ir tai, kad ši dalis labai skiriasi nuo ankstesnių ir iš esmės yra atskiras filmas, o ne kokia papildoma dalis prie trilogijos ar šiaip pavienių dalių. 

Filme pasirodo žavusis prancūzas Gaspard Ulliel, kuris labiau žinomas iš „gležnų“ vaidmenų, kadangi tiek jo išvaizda, tiek jo energetika labiau panaši į romantinių bernelių, o šis vaidmuo buvo jam kaip koks monolitas. Manau, aktorius susitvarkė su vaidmeniu, jis buvo šaltakraujis, guviai mąstantis analitikas, iš kuriuo išaugs tikrasis ir legendinis Hanibalas, kokį mes esame įpratę matyti Hopkinsą. Filme taip pat pasirodo Li Gong, kuri filme atrodo neįtikėtinai gražiai – nuostabaus grožio rytietiško gymio aktorė, tačiau jos personažas buvo bene vienas mįslingiausių. Kodėl ji leido eiti savo sūnėnui nužmogėjimo keliu? Tik dėl to, kad ir ji neteko per karą savo šeimos? O ta scena su galvos nukirtimu ir altoriumi man pasirodė pernelyg makabriška iš tetulės pusės, kuri tik filmo pabaigoje dar parodo sveiko proto gramą. 

Pilka, šalta, bet vizualumą išlaikiusi juosta nepritrens, o retą galbūt ir tesužavės, kai turime tiek daug kino pavyzdžių, tai „Hanibalas: Pradžia“ pasilieka kažkur tarp tų visų nelabai iškrentantis iš konteksto, tačiau filmas nėra nuobodus, jis turi įtampos, dramos, nebanalų scenarijų. Kad ir kaip ten bebūtų, žiūrėti tikrai galima su pasimėgavimu.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 35/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą