2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Filmas: "Undinės" / "Mermaids"




Sveiki, kino mylėtojai,

Šiandien noriu trumpai pakomentuoti kino filmą „Undinės“ (Mermaids) (1990), kurį režisavo Richard Benjamin. Linksmo ir seno, tačiau neprasto kino mylėtojai turėtų pamatyti šią lengvą juostą, kuri pasakoja apie 1963 – uosiuose gyvenančią vienišą dviejų dukterų motiną, kuri keliauja iš miesto į miestą ir gaudo savo laimės paukštę.

Smagus, paprastas filmas, manau, daugiau ar mažiau tinka visai šeimai arba tiems, kurie žavisi septintu dešimtmečiu, kada vyksta didžiosios seksualinės revoliucijos ir kinta savivoka apie šeimą. Pakankamai muzikali drama su lengvu komedijos prieskoniu, pozityviai nuteikiantis be didelių stresų ir emocinio šokų tyliam ir jaukiam vakarui. Pagrindinius vaidmenis šiame filme sukuria dainininkė Cher, įkūnydama vienišą ir truputį lengvo elgesio motiną. Na, o jos dukterų vaidmenis patikėtos Winonai Ryder, kurios personažas ir pasakoja „Undinių“ istoriją. Čia ji labai jaunutė, angeliško veidelio, kuri sąmoningai trokšta pasirinkti vienuolės gyvenimą, nes visą gyvenimą jautė visuomenės spaudimą dėl motinos, kurią niekas nelaikė šventąja, tačiau ji įsimyli jauną ir žavų mokyklos autobuso vairuotoją. Mažylę suvaidina Christina Ricci ir tai yra jos lemtingas didysis debiutas kine, paženklinęs ir pažėręs jai daug vaikiškų vaidmenų į priekį.

Filmas apie nieką ir viską. Apie meilę, apie motinos ir dukterų santykius, apie laimės paieškas, draugystę, pasitikėjimą. Pats pavadinimas nieko panašaus neturi su mitinėmis undinėlėmis ir čia fantastikos nerasite, veikiau filmo pavadinimas siejamas su vandens stichija, mat, vandenyje nutinka tai, kas sukrečią šeimą ir leidžia permąstyti tiek savo gyvenimo, tiek visos šeimos vertybes. Vanduo čia apvalančioji dominantė, tačiau filmas tikrai nėra iš tų sunkiasvorių, apie kuriuos reikia daug mąstyti, išknisti daug prasmių, viskas atriekta ir padėta ant lėkštutės, todėl belieka mėgautis puikiomis ir be proto gražiomis aktorėmis, septintu dešimtmečiu ir savaime aiškia istorija. Manau, kad daugeliui lengvo ir paprasto kino mėgėjams turėtų patikti.

Mano įvertinimas: 7.5/10
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą