2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Filmas: "Mis slaptoji agentė" / "Miss Congeniality"




Sveiki, kino mėgėjai,

Yra tokių bukų filmų, prie kurių norisi visada grįžti, nežiūrint į tai, kiek jau kartų juos esame matę. Vienas toks iš jų yra amerikiečių komedija „Mis slaptoji agentė“ (Miss Congeniality) (2000), iš kurio tikriausiai labiausiai ir įsiminėme (mes, lietuviai) Sandros Bullock vardą. 2005 metais šis sėkmingas komerciškai filmas sulaukė ir tęsinio, tačiau tokių aukštumų nebepasiekė.

„Mis slaptoji agentė“ yra tikriausiai vienas iš tų filmų, kurias mėgsta valkioti televizijos kanalai, įsikanda ir metai iš metų tampo ir rodo, tas pats ir su komerciniais Lietuvos kanalais, šį kūrinį jos parodys n-tąjį katą ir visada pritrauks žiūrovus. Čia tikriausiai kaip ir su „Vienas namuose“ fenomenu, apie kurį jau nebekalbėsiu...
Ši kino juosta buvo tikra sensacija, kai tik pasirodė ir kai pirmą kartą pamačiau (o tai buvo tikrai seniai) nieko nenutuokiau apie kiną ir filmą. Ir ši juosta man žvėriškai patiko! Iki šiol sulaikęs kvapo laukiau, kaip Sandra Bullock išeina pasikeitusi ir žingsniuoja į lėktuvą ir staiga pargriūva tėkšdamasi snukeliu į asfaltą. Smagi scena kaip ir visos kitos scenos, kurias tiesiog išmoksti atmintinai. Tokį filmą ne gėda žiūrėti apsikrovus bliūdais čipsų, alaus skardinėmis arba tiesiog palikti per baliuką kaip foną, kad staiga atsisukus vieną kitą sceną galėtų nuobodžiaujantys svečiai vietoj šakočio sukrimsti. Smagioji Sandra Bullock, kuri visą dešimtmetį smagiai sau vaidino trileriuose sėkmingai užšoko ant komedijinio žanro, o kad jai sekasi komedijosi tą mes pamatysime ir kitose filmuose, ypatingai „Piršlybos“ (2009), kuris tapo dar vienas sėkmingas lady darbas. Nors šiaip paskutinį dešimtmetį Sandra pasirodo ir rimto kalibro filmuose.

Na, tikriausiai nereikia nė rekomenduoti, nes manau, daugelis tikrai esate matę šią juostą, o jei nematėte ir norite tiesiog gerai praleisti laiką – prašom pasižiūrėti.


Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis 43/100
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą