2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis

Filmas: "Krudžiai" / "The Croods"




Sveiki,

Įkvėptas „Monstrų universiteto“ nutariau nedelsiant dar ką nors pasižiūrėti iš animacinių filmų ir užšokau ant prieš pusmetį rodytos juostos „Krudžai“ (The Croods) (2013), kurį vidutiniškai įvertino kino kritikai, bet žiūrovų nepaliko abejingų. Populiariosios šiuolaikinės grafikos metodu sukurtas animacinis filmas apie urvinius žmones nustebino ir mane. Čia kur kas daugiau minties ir pamąstymų, negu galima buvo tikėtis ir galima sakyti, kad savo galia buvo netoli „Ledynmečio“ pirmosios dalies. 

Juokingas, šmaikštus ir atlapaširdis filmas turėtų patikti tiek vaikams, tiek ir suaugusiems. Puikus amerikiečių aktorių įgarsinimas, atpažįstami balsai – sodrus ir moteriškas Emmos Stone ir buko bei užsispyrusio Nocolas Cage personažo įgarsinimas buvo puikūs. Geras scenarijus, grafika puiki, nors novatoriškumu nepasižymi, tačiau laviruoja naujomis siužeto idėjomis ir savotiškai su humoru leidžia žiūrėti į urvinio žmogaus laikus, kai artėja urvinio žmogaus eros saulėlydis arba apokalipsė, apie kurią tiek daug kalbama pačiame filmuke. Ėjimas į saulę – tai savotiška metaforą, kuri išveda urvinį iš tamsios olos ir prijaukina ugnį, naują epochą, kuri amžiams pakeis žmonijos istoriją.

Vienas juokingiausių personažų – tai senelė, kuri niekada nemiršta, urvinių šeimos modelis lygiai toks pats kaip ir mūsų – vaikai pešasi, uošvis nekenčia uošvienės, vyras išgyvena dėl saugumo ir t.t. juokėlių ir gražios grafikos prisodrintas filmas tikrai nebus nuobodus, o giliausiomis ir tamsiausiomis metų dienomis tikrai turėtų pakelti ūpą ir nublokšti depresijos kaulą į kampą. Tikrai juokiausi, žavėjausi lengvumu ir paprastumu. Rekomenduoju visai šeimai!

Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 7.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą