2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Filmas: "Ji tarė bum: Fifth Column istorija" / "She Said Boom: The Story of Fifth Column"



Sveiki, kino mėgėjai,

„Ji tarė bum: Fifth Column istorija“ (She said boom: The Story of Fifth Column) (2012) – tai kanadiečių dokumentinis apie Toronto merginų grupę „Fifth Column“, kurios egzistavo du dešimtmečius ir turėjo didelės įtakos tiek politikai, tiek kultūrai, tiek gėjų ir lesbiečių gyvenimams. Šią juostą taip pat galėjote išvysti LGBT „Kitoks kinas“ festivalyje Vilniuje, „Skalvijoje“. Na, paskutiniuoju metu ne itin draugauju su dokumentika, bet iš salės nenorėjau pabėgti, todėl teko pasižiūrėti.

Iš dalies įdomu buvo stebėti apie tai, kas taip toli nuo Lietuvos ir kas buvo totaliai nepažinu – iki tol apie šias merginas (dabar jau moteris) nebuvau nieko girdėjęs. Punkrok‘ą dainavusios moterys dalijosi prisiminimais ir apie savo keistą judėjimą. Įdomiausia buvo tai, kad jos nė kiek netroško populiarumo ir pripažinimo, ko siekė kitos grupės, todėl apie jas mes tiek mažai žinome ir girdėjome. Be to, kad buvo įdomu susipažinti su jų gyvenimais, kultūrine evoliucija bei pasinerti į muzikos istorijos lopinėlį, manding, filmas, kaip kūrinys pasirodė gan silpnokas. Jis liko televizinio pažintinio lygio, kur moterys tiesiog dalijasi savo prisiminimais, nuotraukomis, muzika, nuomone. 

Manau, filmas patiks maištininkas, tiems, kurie domisi meno ir muzikos evoliucija ir istorija bei gėjų ir lesbiečių proveržiais į pasaulį. Man asmeniškai visi ši sukramtyta informacija pasirodė ne itin įdomi ir patraukli.

Mano įvertinimas: 5/10
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą