2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

Filmas: "Vagišiai" / "Snatch"




Sveiki visi,

„Lok, šauk arba šauk“ režisierius Guy Ritchie mėgsta kurti kruvinus ir stilingus detektyvus, negailėdamas cinizmo. Toks jo filmas ir „Vagišiai“ (Snatch) (2000), kuris patiks Tarantiniško kino mėgėjams. Taip, tai vienas iš purvinų, bet žavių filmų, kur kraujas ir ciniškas brutalumas, baimingi ir bebaimiai gangsteriai vagiliauja gaujomis ir skerdžia vieni kitus dėl prabangių grobių. Filmas gan senas, tačiau jis puikiai, mano galva, „sulįs“ kino fanatikams.

Filmas pilnas vienų ryškiausių Holivudo žvaigždžių – Brad Pitt, Benicio Del Toro, Vinnie Jones, Jason Statham ir kt., kurie savo charizmatiškais personažais, kurie iš esmės tikrai primena Tarantino herojus, užpildo filmą familiariu lėbavimu, neatsakingumu, žioplumu, kvailumu, aistromis, gudrumu ir kitais niuansais, kurie žavi savo makabriškais gestais. Išties filmas patiko, nes jis lengvai įtemptas, tačiau neprastas, o nufilmuoti kadrai – stilingi, įtaigūs ir savotiškai žavūs. Tačiau galbūt buvau ne „ta koja iš lovos išlipęs“, tačiau su šiuo filmu nepatyriau „orgazmo“, kurio galbūt norėjosi. Galbūt kitu laiku, momentu ir pagal nuotaiką šis filmas būtų tikra plakta grietinėlė su braškėmis, o dabar sužiūrėjau tokiu žvilgsniu, jog jis būtų eilinis kriminalinis filmukas, kuris labai greitai pasimiršta.

Pagal IMDb reitingą filmas įeina į 250 geriausiųjų topą pagal internautų reitingą, nors kino kritikai truputį ir pagailėjo geresnio žodžio, tikriausiai lygindami filmą su ankstesniais režisieriaus darbais. Manau, kad filmas tikrai padarys įspūdį ir daugeliui patiks, bet, sakau, jis man gan nykiai susižiūrėjo. Smagu, kad komedija taip puikiai dera su skerdynėmis, tai sukuria „Adamsų šeimynėlės“ efektą, kuris visiškai nesitapatina su mums suvokiama realybe. Įdomiausia, ką sužinojau šiame filme yra tai, kad kiaulės po dviejų badavimo dienų mielai sušlamščia visus žmogaus palaikus, sutrupindamos savo galingais dantimis kaulus. 

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 8.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą