2013 m. liepos 12 d., penktadienis

Filmas: "Miegamajame" / "In the Bedroom"




Sveiki, kino mėgėjai,

Šiandien noriu pakomentuoti matytą kino juosta „Miegamajame“ (In the Bedroom) (2001), puikiai įvertintas kino kritikų, gavęs net 5 „Oskaro“ nominacijas ir pripažintas žiūrovų. Na, išties tikėtis iš šio filmo pravalo neįmanoma, tačiau „Mažų vaikų“ (2006) režisierius Todd Field, kuriam jaučiu palankias simpatijas, šįkart žiūrėjosi pakankamai sunkiai...

Lėtai besivystantis keršto ir žmogiškumo praradimo istorija man priminė pernai matytą italų juostą „Sūnaus kambarys“ – daug graužaties, tylių ašarų ir kaltinimų. Tai viena iš tų subtilių „dramų-spąstų“, kur herojai kamuosi troškindamiesi savo pačių skausme, primesdami pretenzijas kitiems, kai kada jiems ten nusigraužti ranką ar koją, žinoma, netiesiogine prasme. Pats filmo pavadinimas šiek tiek gali klaidinti, tai nėra intymumo drama, prisodrinta klaikiai erotiškomis scenomis. Priešingai, istorijos herojai gretinami su omarų medžiokle, kur elgiamasi kaip gyvūnui patekus į spąstus „kambarį“, kada situacija supriešina artimus herojus. Herojų kančios buvo subtilios, tačiau, mano akimis, pernelyg „skystos“ ir, tiesą sakant, truputį ėmė miegas. Nerekomenduočiau šio filmo žiūrėti kompanijose arba dviese, sugulus lovoje. Jau geriau vienatvėje, tamsoje su trupučiu vyno, nes filmas – tai intymi akistata su savimi pačiu.

Nežinau, prisipažinsiu, kad filmas visumoje nėra prastas, turi puikius vyresnės kartos aktorius, kurie pasirodo nepakartojamai – Tom Wilkinson, Sissy Spacek. Abu brandūs ir įdomūs, užtikrinti ir veteraniški, tačiau pats filmas man „ėjosi“ nuobodokai. „Maži vaikai“ yra neabejotinai, mano akimis, geresnis režisieriaus darbas.


Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 86/100
IMDb: 7.5



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą