2013 m. birželio 13 d., ketvirtadienis

Filmas: "Ozas: didingas ir galingas" / "Oz the Great and Powerful"




Sveiki, kino mėgėjai,

Pasimaklinėjęs po nekomercinį kiną, užšokau ant tikro mamuto – „Ozas: didingas ir galingas“ (Oz the Great and Powerful) (2013). Taigi, turime dar vieną sumodernintą pasakos variantą visai šeimai, į kurį kino kritikai numojo ranka, o iš žiūrovų sulaukė pačių įvairiausių nuomonių. Žinote, visi prisimename pasaką apie Smaragdų miestą, pats iš vaikystės prisimenu „Keistuolių teatro“ kelių dalių ekranizaciją, kurią laikas nuo laiko rodydavo LRT kanalas. Aišku, beveik jokių panašumų neturi su pačia naujausia amerikiečių ekranizacija.

Filmas buvo patikėtas „Žmogaus voro“ režisieriui ir „Ksena“ bei „Heraklis“ prodiuseriui Sam Raimi. Na, ir žinote, manau, režisierius kūrė pagal jam patikėtus standartinius šablonus – pritraukti kuo daugiau žiūrovų, nerizikuojant novatoriškomis idėjomis. Iš esmės, taip, šis filmas standartas, tačiau, mano akimis, galima ir standartą padaryti įdomų, juolab kad siužetas nuo tikrosios pasakos pakankamai painterpretuotas, bet ne taip, kaip norėtųsi. Galingi ir didingi yra nebent efektai, spalvos, vizualizacija. Kartais toks jausmas, kad žiūri pusiau animacinį filmą su gyvais aktoriais, nuostabus iliustracinis fonas yra, manding, įtikinamas, be korektūros ir nekokybiškumo žymių. Pats siužetas vėlgi nėra prastas, kaip minėjau, daug interpretacijos, kas ypatingai dabar ir daroma smagiai su pasakomis kine, kurios sulaukia labai didelio populiarumo. 

Nemanau, kad filmas prastas, smagiai žiūrėjau, o labiausiai širdis leipo dėl aktorių ketvirtuko, nes vienoje puokštėje pamatyti Michelle Williams, Rachel Weisz, Mila Kunis ir James Franco, tikriausiai, daugiau gyvenime ir nebeturėsime galimybės. Kai kas skundėsi, kad Franko pritrūko charizmos, bet manau, sunkoka šiek tiek vaidinti įsivaizduojamame fone, kai dalis personažų dar tik bus nupiešti kompiuterine grafika, tačiau gal tai ir nepasiteisinimas... Aišku, piktosios raganos visuose filmuose turi milžinišką pasisekimą ir jų personažai iš prigimties jau yra pilni parako, prisimenant J. Roberts „Veidrodėli, veidrodėli...“ ir Ch. Theron „Snieguolė ir medžiotojas“. Matomai su blogosiomis raganomis dar susidursime, nes jau sukurtos šviežios juostos su Angelina Jolie ir Julianne Moore.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 44/100
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą