2013 m. birželio 4 d., antradienis

Filmas: "Keršytojai" / "The Avengers"



Sveiki, visi,

Susigundžiau pažiūrėti kino filmą „Keršytojai“ (The Avengers) (2012), kuris pasaulyje sulaukė didžiulio susidomėjimo, neaplenkdamas ir Lietuvos. Juostą taip pat palankiai sutikta ir kinų kritikų, tad, genamas mados rimbo, nutariau atsipalaiduoti ir tiesiog pasilepinti efektais ir įtampa prisodrintų filmu. 

Filmas, kuriame susiburia kaip visada „geriečiai“ ir blogiukai iš įvairių super herojinių erų. Pagrinde čia esti skandinaviškų dievų vardais pasivadinę dievai ir pusdieviai, kuriems antrina kiti garsūs amerikietiški super didvyriai. Tiesą sakant, apie komiksus nieko neišmanau ir nesu tas, kuris šiurptų ir draskytųsi kaip žvėris dėl naujo leidinio numerio. Tiesą sakant, net negaliu pasakyti, ar filmas turėjo atkurti komiksų antrąjį kvėpavimą ir jo atmosferą, ar tik tapti dar vienu eiliniu fantastinių dvivyrių epopėjos pradžia. „Keršytojai 2“ net neabejotinai bus dar vienas ne tik sėkmingas, bet ir pelningas filmas, tik reikia jo sulaukti.

„Keršytojai“, tiesą sakant, man buvo nuobodūs. Tikrai. Tikėjausi kažkokio neįtikėtai įtempto kitoniško siužeto, o gavau pusiau animacinio pobūdžio atkramtytą medžiagą, kokius vaikystėje galėjome matyti „Betmene“ ar kituose kaukėtuose serialuose. Nieko naujo ir nieko įspūdingo apart puikia vaizdo grafiką ir superinius aktorius, kurie išties jaučiasi savame kailyje ir primena komikso herojus. Filmas pasirodė ištęstas, daug herojuose susiskaldymo, pykčio, nesusivaldymo – skiedalai, skiedalai, skiedalai. Daugiau nei pusė filmo velkasi kažkoks praskydęs siužetas, kur nelabai suvoki, ką daro herojai: ar jie čia kovoja, ar ginasi, ar elgiasi tyčia bukai... Na, taip, personažai ir turi elgtis kaip komiksuose, tačiau perkėlimas ir įvykių sekos man pasirodė ne tiek silpnai, kiek nuvalkiotos ir nuobodžios. Retkarčiais darėsi tai įdomiau, tai nuobodžiau, o bendras vaizdelis – nieko ypatingo. Nesužavėjo, tiesą sakant, visai nežavėjo daugelio liaupsinami „Keršytojai“.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 69/100
IMDb: 8.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą