2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Filmas: "Panikos kambarys" / "Panic Room"




Sveiki visi,

Filmas „Panikos kambarys“ (Panic Room) (2002) smogė man į saulės rezginį kaip netikėtas kovų meistras ir partrenkė mane per pirmąsias 20 minučių – prilipau ir nebegalėjau atsikelti ir atplėšti akių. „Panikos kambarys“ – tai neabejotinai vykęs ir pavykęs siaubo trileris, kuris nustebins net užkietėjusius kino maniakus, bei paprastus kino žiūrovus. Iš neapsakomai įtaigaus ir tvirto scenarijaus nulipdytas filmas tapo viena didele ir nesibaigiančia orgazmo fiesta, nes sukurpta įtampa ne šiaip sau įtampa, kuri šmėkšteli tik vietomis, o visas filmas tai stebėjimas ant eretikų kėdės, negali nuspėti, kas nutiks herojams. Tiesą sakant, gal ir galima nuspėti, tačiau filmas nuo to prastesnis netampa.

Neįtikėtinai nustebino sumanus operatoriaus darbas, nes vietomis atrodo, kad kamera sklando tarp daiktų ir sienų kaip tikras vaiduoklis, viskas padaryta lengvai ir įtikinamai. Nors siužetine idėjine prasme filmas lyg ir nieko naujo, nes į namus įsibrauna nusikaltėliai ir ten surengia vieną ilgą „kryžiaus žygį“ su name esančiais žmonėmis, tačiau epicentras tampa panikos kambarys, kuris ir skydas, ir spąstai filmo herojams. Tokių filmų sukurta begalės, bet šis sukurtas ypatingai gerai ir puikiai. Filmą puošia Jodie Foster, kuri kartu su mažamete Kristen Stewart sukuria įtikinamą dukters ir motinos ryšį. Šiaip nesu ypatingas Stewart gerbėjas, bet šįkart buvo keista matyti ją tokią mažą ir trumpaplaukę, beveik kaip berniuką, tačiau tenka pripažinti, kad ji šiam vaidmeniui tiko kaip ir talentingoji Jodie Foster.

Šį trilerį laikau vienu iš labiausiai pavykusiu šiame žanre, nors ir be galo komerciškas, tačiau savyje turintis kažko tokio prikaustančio ir nebanalaus, kažko, kas verčia išgyventi kartu su herojais. Aišku, kai kurie herojų sprendimai ir charakteriai, ypatingai iš blogiukų pusės yra naiviai nuspėjami ir nerealūs, bet tai kažkaip pražiūrėjau pro šalį ir tiesiog leidausi mėgautis puikiu dėmesį prikaustančiu trileriu. Rekomenduoju!

Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 65/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą