2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Filmas: "Nešvari mergina" / "Dirty Girl"




Sveiki visi,

Filmas „Nešvari mergina“ (Dirty Girl) (2010) nesulaukė pritariamo kritikų žvilgsnių, tačiau šis filmas, mano akimis, tikrai nėra vienas iš krachų, kokių teko man matyti. Tai viena iš tų juostų, kurie turi „gėlių vaikų“ ir Kerualio kelionių, per kurias pasikeičia herojų likimai, energetiką. Puikiai pamenu, kaip stengiausi pažiūrėti pernykštę „Kelyje“ ekranizacija, tačiau nepavyko ištverti daugiau nei 40 minučių – kankinausi kaip sliekas, nešamas raudonųjų skruzdžių. O štai „Nešvari mergina“ buvo, kad ir banalokas, tačiau su labai aiškia potekste.

Mokyklos kekšytė sumąsto pamatyti savo biologinį tėvą ir leidžiasi su storuliuku gėjumi į Kaliforniją. Žinote, jiems kelyje nutinka šis bei tas naujo, patirtos laisvės apraiškos pakeičia herojus visiems laikams. Aišku, čia nemažai koketavimo su žiūrovais, vidutinis scenarijus ir vidutinis aktorių darbas, todėl filmas niekuo lyg ir nenustebino, tačiau jis buvo vis tiek nuotaikingas ir žiūrėjosi pakankamai smagiai. Smagiai buvo matyti ir Millą Jovovich, kuri suvaidino niekam tikusią motiną su aiškiai marga praeitimi, kas būdinga ankstesniems šios aktorės vaidmenims, tačiau naivios ir šiek tiek kuoktelėjusios antraplanės motinos vaidmuo jai visai tiko. Filme sutinkame ir kitas žinomas kino žvaigždes, bet visos jos vaidina antrame plane.

Šiaip filmas kaip filmas, žiūrėti laisvalaikiu tikrai galima. Tikriausiai iš viso filmo man patiko ta keistai pompastiška idėja visur su savimi tampytis miltų maišelį, keičiant šypsenėles ir vykdant mokyklos projektą. Tai šiek tiek naivoka, tačiau filmas leidžia patikėti pasikeitimų ir permainų idėjomis, tik kažin, ar realybėje mokyklos kekšytė be reabilitacijų ir psichologų pagalbos taptų gera ir konservatyvi mokinė. Galbūt, nesiginčiju. Nesakau, kad pamatyti verta, bet žiūrėti buvo pakankamai smagu.

Mano įvertinimas: 6.5/10
Kritikų vidurkis: 37/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą