2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Filmas: "Motinos diena" / "Mother's Day"




Sveiki visi,

Taip jau sutapo, kad motinos dienos proga nusprendžiau praleisti ganėtinai aštriai ir pasigardinti dieną trileriu „Motinos diena“ (Mother‘s Day) (2010). Toli gražu nešvelnus filmas apie įgimtą motinos instinktą būti motina ir rūpintis (maniakiškai ar nelabai) savo atžalomis, o kas jei moteris fiziškai negali susilaukti mažylių? Kartais psichiniai sutrikimai nuveda per toli, taip nutiko ir „Motinos dienos“ herojai „mamai“ – kraupiam ir skrupulingam personažui, kuriai įbauginti žiūrovų nereikia švaistytis benzininiu pjūklų ar zombiais. 

Iš esmės filmas patiko, nors ir sunkiai įtikėtinas siužetas, tačiau jis įdomus ir tai yra kur kas geresnis variantas, nei siaubo filmas „Mama“ (2012), kuris nieko gero nepapasakojo ir dar viską įvyniojo į keistai banalų nailoną. Netgi priminė vaikystėje matytą tikrais faktais paremtą filmą „Mamytė maniakė“. Trileris turi skrupulingų niuansų ir sunkiai nutuokiamo siaubo. Pradžioje didžiausi monstrai atrodę broliai ir sesuo tebuvo tik „gėlytės“ prieš tai, kai į namus įžengia jauki ir maloniai nusiteikusi „mamytė“, bet kaip ir buvo galima numanytė, po motiniškos išvaizdos persona slepiasi visų šių monstrų karalienė.

Šis filmas tikrai tiks ir patiks aštresnių trilerių mėgėjams, o ir įdomus, įtemptas siužetas išlaikys jūsų dėmesį prie personažų. Tai vienas iš tų filmų, kurie pasakoja apie siaubingą įkaitų dramą, kai įkaitai tampa žaislais ir yra priversti grumtis tarpusavyje. Kažkiek primena niekam tikusį filmą „Įsibrovimas“ (2011) su Nicole Kidman, tačiau šis variantas man kažkuo daug įdomesnis su daugiau įtampos paraku. Žinoma, realiai nagrinėjant scenarijų ir veiksmus, darosi šiek tiek nerealu, tačiau nereikia pretenzingai šį trilerį lyginti su realybe. Filmo mintis gan aiški, gaila nebent skaudžiai nukentėjusių herojų. Gal filmas ir nėra super išskirtinis, tačiau tikrai neprastas, kurį mielai, manau, pažiūrėtų ir rimtesnio kino mėgėjai.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 34/100
IMDb: 6.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą