2013 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Filmas: "Lengvabūdė pirmūnė" / "Easy A"




Sveiki, kino maniakai,

Šįkart nutariau pasigardžiuoti lengvu filmu „Lengvabūdė pirmūnė“ (Easy A) (2010). Na, taip, tai dar vienas lengvas amerikietiškas filmukas, skirtas prie alaus, popcornų ar smagios kompanijos, tačiau nedrįsčiau eiti į tokį filmą kino teatran... „Lengvebūdė pirmūnė“ susilaukė nemažų pagyrų iš kino kritikų, ir aš iš esmės galiu pritarti, kad šis filmas vienas iš tokių geresnių šio žanro fronte. Nors nieko gero negaliu pasakyti apie operatorių, vizualumo niuansus – jie nieko neišsiskiriantys iš tokio tipažo filmų, tačiau scenarijus ir siužetas padarė tikrai neblogą įspūdį.

Taip, tikriausiai scenarijus, kuris tapo nenuobodi didaktika ir ne vien tik finalinis papuošimas, kai apibendrinama visa nugyventa istorija, o pamoka tapo visas filmas. Reputacijos svarba žmogaus gyvenime ir altruizmo apraiškos išties stebina savo realizmu. Ir nors filmas komercinis, tačiau pasižiūrėjus jį visgi kažkas sukirba, gal sąžinė, o gal kas, kad gal mūsų pačių aplinkoje dedasi panašūs dalykai ir dar rimtesni, kurie yra tiesiog paveikti neatsakingų žmonių paskalomis.

Emma Stone, puikiai man pažįstama iš filmo „Tarnaitė“, šįkart buvo rimtuolė lengvabūdės kailyje. Atsižvelgiant į tai, kad filmas apie vyresnėlius mokinius, man Emma, tiesą sakant, viskuo buvo per brandi šiam vaidmeniui, todėl režisierius stengėsi ją padaryti pernelyg anksti subrendusia mokine, kas gal kiek buvo keistoka, tačiau įtikino ir padarė personažą tik dar labiau kontravestišką – subrendėlė per savo altruizmą įsivelia į neįsivaizduojamai keblų flirtą su visa aplinka. Kur kas keistesnis personažas buvo man subrendėlės tėvai, kurie man priminė Katy Perry video klipo „Praėjusi penktadienio naktis“ tėvelius, kurie aptinka dukrą lovoje su „bičiukais“ ir tarsteli – „juk ir mes taip susipažinome.“

Šiaip lengvai susižiūrėjo, nieko per daug ypatingo filme gal ir nėra, tačiau buvo malonu.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą