2013 m. gegužės 15 d., trečiadienis

Filmas: "Laiko nusikaltimai" / "Los Cronocrimenes" / "Timecrimes"


Sveiki visi,
Šiandien trumpai ir taupiai pakomentuosiu ispanų siaubo filmą „Laiko nusikaltimai“ (Los Cronocrimenes) (2007). Nors filmas paišomas kaip siaubo trileris, bet aš jį pavadinčiau mokslinės fantastikos su trilerio atspindžiais. Žinote, ispanų kinas yra nuostabus, manau, kad daugelis panašaus tipažo kine atras sau kažko puikaus, kas sujaukia smegenis ir priverčia pasinerti į naują erdvės ir realybės suvokimą. Šis filmas tai žaidimas su laiku – ak, kaip populiaru šiandienos kine. Laiko mašina grįžtantis vyrukas sekas savo antrininkus, pereidamas visą nusikaltimo kelią, kol galiausiai išsikapsto iš sunkios padėties.
Filmas dėl savo antrininkų gausos tikriausiai turėtų priminti fantastinį filmą „Mėnulis“ (2009), kuris išties mane nustebino savo išmone, tačiau „Laiko nusikaltimai“ nė iš tolo neprilygsta šiam šedevriukui. „Laiko nusikaltimas“ yra matomai labai skurdaus biudžeto, viskas, įskaitant ir laiko mašiną, yra tokio menko biudžeto, kad net įdomesnis siužetas to nepaslėps. Toks jausmas, kad nufilmuota iš vieno režisieriaus draugo sodyboje. Tiesa, filmą gelbsti painus siužetas, kuris išties meistriškai sukaltas, tačiau kartu turintis daug spragų psichologiniais aspektais – neįtikėtinai buki pagrindinio personažo sprendimai tiesiog verčia nuo kėdės, kad net susimąstai, jog scenaristas pernelyg susitelkė ties pasakojimo struktūrą, pamiršdamas žmogaus loginius sprendimus. Normalus žmogus, atsidūręs panašioje situacijoje, taip kvailai nesistengtų įvykdyti viską pagal planą, nors...
„Laiko nusikaltimai“ – tai didelis fantastinio kino užmojis ir gan skurdokas užpildymas su motyvacijos spragomis. Nors čia esti trileriui būdinga įtampa, puiki pasakojimo struktūra, žaidimas su laiko mašina ir personažų pasidauginimas, tačiau filmas dėl mažo biudžeto daro įspūdį, kad kūrėjai tiesiog sukasi iš padėties, karpydami kai kurias idėjas, kurios galėjo praturtinti filmą. Aišku, filmas daugeliui patiks, tačiau man jis tapo erzinančia pramoga.
Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 68/100
IMDb: 7.2
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą