2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Filmas: "Įkalinti laike" / "In Time"




Sveiki visi,

Filmas „Įkalinti laike“ (In Time) (2011) – tai to paties režisieriaus Andrew Niccol, kuris sukūrė tokius filmus kaip „Gataka“ ir „Sielonešė“ darbas. Kaip ir visi jo darbai, taip ir šis yra gan skirtingas, tačiau juos vienija fantastinis žanras. Iš esmės „Įkalinti laike“ man priminė filmą „Laiko kilpą“, tik čia viskas šiek tiek primityviau ir priminė žmones, vaikščiojančius kaip tie triušiai su baterijomis per lenktynes iš reklamos, kai laimi turintis geriausią bateriją. Scenarijus šiaip gan įdomus, bet primityvokas – priversti žmones vergauti laikui, tačiau kine žaidimai su laiku toli gražu nėra nauja idėja, netgi sakyčiau labai „ant bangos“, prisimenant vieną didžiausių paskutinių metų hitą „Pradžia“.

„Įkalinti laike“, nors žavi tik iš pirmo žvilgsniu originaloku scenarijumi, tačiau filmas lieka kažkuo truputį nuviliančiu. Pažiūrėjau, buvo ganėtinai įdomu, nuėjau nusnausti pokaičio, o kai atsikėliau, net sunkiai atgaminau galvoje filme vykusius įvykius. Žodžiu – nė kiek neįkvėpė, nesudrebino, nesudomino, kitaip sakant, pavalgiau, o sotus nelikau. 

Filme pasirodo tokios kino žvaigždės kaip Justin Timberlake ir Amanda Seyfried bei Cillian Murphy. Na, tiesą sakant, graži Justin ir Amandos porelė, tačiau dėl ganėtinai paprasto, neišvystyto, vienpusio scenarijaus jie liko tik filmo veidais, tačiau nei herojais, nei aistrų kamuojami ar graudžios meilės įkaitais netapo. Filmas turi tik vieną idėją ir ja kaip įmanoma spekuliuojama, todėl pasigedau didesnės manipuliacijos, intrigos ir koketavimo su žiūrovais, viskas pernelyg nuspėjama, nebelieka azarto. Iš serijos: žiūri kažkur pro šalį ir nieko nebematai, tartum reklaminį trailer‘į. Nežinau, kitiems gal ir patiks gan paviršutiniškas filmas su aiškia žmogaus ateities pavergimo istorija, tačiau filmas beveik niekur nenuveda ir naujų minčių beveik nepateikia, tik fantastinius niuansus, dėl kurių, kažin, ar verta žiūrėti šią juostą. Jeigu mes dabar esame priklausomi nuo elektros ir technologijų – pabandykit nesumokėti mokesčių, - atjungs. Taip ir šiame filme, tik viskas fantastikos pavaromis.

Mano įvertinimas: 6/10
Kino kritikų vidurkis: 53/100
IMDb: 6.7


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą