2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Kaune "tautinis jaunimas" pasirodė iš gražiosios pusės, ir priminė, kad tėra tik įžūlūs chuliganai. Andrius Bielskis ir jo paskaita buvo sutrukdyta




Sveiki visi,

Žinote, šitam pasauly neonaciams tikriausiai nebus galo iki tol, kol neonaciai, kurie save vadina tautiniu jaunimu – nuo šiol taip jau pakrikštyti ir prezidentės mostu, - neišaugs iš savo smėlio ir granulių dėžės, kol neišmoks šikti ne prie durų ir ne į batus, bet gražiai į savo dėžutės kampelį, dailiai letenytėm užkasti fekalijų rieškučius. Bet to tikėtis tikrai neverta, tą parodė ir šiandien vykusi Andriaus Bielskio paskaita apie „tautinį jaunimą“, kuris yra ne kas kitas, kaip tik agresyvūs, netašyti, siauro mąstymo primatai, kurie, įtikėję kvailomis klišėmis apie patriotizmą, kelia grėsmę kitataučiams, plačių pažiūrų žmonėms ir apskritai žmogaus laisvėms.

Apie neonacių ar tautinių jaunimo grėsmę ir jos statistiką bei daromą jų žalą jau esu rašęs ir nebeketinu to kartoti. Tik noriu pritarti A. Bielskiui, į kurio viešą paskaitą įsiveržė raudonosių klouno gvardija, negerbdama nei paskaitos, nei vedėjo, nei susirinkusiųjų. Mano galva, tokius chuliganus tiesiog reikia kruopščiai aptarkuoti t.y. skirti geras ir solidžias pinigines baudas ir kuo griežčiau reaguoti į bet kokius chuliganiškus išsišokimus, kurie demonstruoja savavališką jėgą. Taip, per kelerius metus „tautinio jaunimo“ sudėtis pasikeitė, jos pusėn stojo nemažai nepakančių, siaurų žmonių, kurie įtikėję stabais kaip antai vėliavos skiautėmis ar akmens gabalu, juos pradeda garbinti sektantiškai labiau, nei teikia pagarbą gyvam vaikščiojančiam žmogui – stabai ar žmogus? Manau, kad „Lietuva – lietuviams“ yra keiksmažodis, žeminantis laisvą ir plačių pažiūrų lietuvį, ypatingai mūsų šalies šviesuolių, kuriais jie dangstosi, atminimą, nes daugelis iš jų ypatingai pasižymėjo plačia pasaulėžiūra ir neskirstė žmonių pagal tautybę, rasę ar pažiūras. 

Šie nacistų pasekėjų, kurie save suvokia kaip tautinį jaunimą, nors tai vienas ir tas pats, yra tik visuomenės nepakantumo išraiškos viršūnė. Blogiausia, kad jie apsiginklavę ne kalavijais, bet įsitikinimais, kurių neišmuš net pats Viešpats, jie įtikėjo, kad darbuojasi ir juda vardan geresnio gėrio t.y. Lietuvos labui. Pažvelgus į Europos jaunuosius neonacius ir vyresnėlius, darosi baugu. Prisiminkime prieš metus ir daugiau įvykius Norvegijoje, kada saloje pakvaišęs vyriokas ėmė siautėti, kuris aukštino savo šalies vertybes ir stabus, todėl ėmė automatą ir ištaškė ne vieną ir ne dvi gyvybes ir po to stačiai porino, kad tai darė be skrupulų ir vardan gerovės. Pats kaltinamasis prisipažino, kad garbina Hitlerį, o tarp mūsų neonacistų taip pat, kaip tikina šnipai eitynėse, netrūksta, kurie aklai garbina Hitlerį ir juo žavisi. Tik siauro proto žmogus gali judėti prisidengęs savo šalies vardu ir lipti per kitų galvas ir negana to, dar siaubingai didžiuotis.

Šį incidentą su Bielskiu vertinu kaip tautinio jaunimo tikro veido parodymą (eilinį sykį!) – chuliganizmas, kol kas be smurto protrūkių. Kol kas. Bet mes gi žmonės, galime pasimokyti ir kažką daryti, kol raugas dar rūgsta ir pyragas neiškilęs, nes po to gali būti tik blogiau. Siūlau bausti bet kokias nacistines apraiškas, kurios žemina kitas tautas ir žmonių laisves.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą