2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Filmas: "Vangos pranašystės" / "Ванга. Предсказание"




Sveiki visi,

Rusų dokumentinis filmas „Vangos pranašystės“ (2006 m.) jau seniai mane viliojo smalsumu žvilgtelėti į pačios žymiausios Bulgarijos aiškiaregės ir žiniuonės, gydytojos gyvenimą. Tiesą sakant, visą jos istoriją jau seniai buvau patalpinęs į savo saitą ir filme mažai ką naujo sužinojau. Šįkart filmas leido pamatyti unikalius kadrus, kuriuose buvo nufilmuota Vanga, pranašavusi ne tik individualiai, bet ir visai žmonijai. Beveik visos pranašystės išsipildė – Balkanuose kilęs karas, Sovietų sąjungos žlugimas, Čekoslovakijos komunistų reidas ir net penkiems metams likus iki Černobylio sprogimo, Vanga jau tvirtino, kad netoli Kijevo sprogs kažkas labai didingo ir pavojingo. Galiausiai ji net pasakė savo tikslią mirties laiką su valandomis ir minutėmis – Vanga užgeso lygiai kaip užprogramuotas laikrodis Sofijos, Bulgarijos sostinės klinikoje, atsisveikinusi su artimaisiais.

Išties dokumentinis filmas primena „Ekstrasensų mūšį“, bet kartu neleidžia abejoti, kad Vanga buvo vienas keisčiausių fenomenų – akla nuo vaikystės su didelėmis galiomis. Filme papasakojama apie jos gyvenimą, bet labiausiai apie tai, kaip ji dirbo ir kokius svečius priiminėdavo į savo namus. Keisčiausia pranašystė buvo apie tai, kad po mažiau nei 200 metų vengrai pirmieji gaus nežemiškų būtybių signalus ir užsimegs kontaktas su ateiviais. Daug įdomių aliuzijų į ezoterines teorijas, kurias Vanga savo fenomenalia asmenybe ir žiniomis pagrindžia – antai kaip dvasių pasaulis, persikūnijimas, karma ir kiti dalykai, nors pati Vanga save laikė krikščionių stačiatike. Matome, kad ezoterika ir religija pagal žiniuonę yra puikiai suderinta. Filme taip pat kalba Vangos artimieji, gydytojai, kiti ekstrasensai. 

Šiaip filmas gal ir nešokiravo manęs, nes daugelį dalykų žinojau, tačiau smarkiai besidomintiems, jis gali padaryti nemenką įspūdį. Jeigu susidomėjote, tai siūlau pasižiūrėti.

Mano įvertinimas: 7 /10



Čia galite pažiūrėti visą filmą originalų kalba, o lietuviškai galite rasti filmai.in:

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą