2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Filmas: "Užburtoji Ela" / "Ella Enchanted"


Sveiki visi,
Šiandien noriu grįžti į komercinį kiną ir prisiminti juokingos pasakos žanro filmą. Ir šįkart tai filmas „Užburtoji Ela“ (Ella Enchanted) (2004 m.). Taigi, „Amerikietiško nusikaltimo“ režisierius praeityje ėmėsi ir komedijinės pasakos žanro ir į savo būrį pasikvietė jau tąkart po „Princesės dienoraščių“ epopėjos iškilusią aktorę Anne Hathaway, šiuometinės Oskarų savininkės. Žinote, filmas man priminė pernykštį matytą „Veidrodėli, veidrodėli... Snieguolės istorija“, kuri man, beje, paliko gan slogius prisiminimus – iš išdarkytos pasakos teliko tik spalvinga ir pompastiška aranžuotė-parodija, o štai „Užburtoji Ela“, nors daugelio atveju panaši į pastarąjį filmą, kažkodėl manęs ne tik kad neerzino, bet ir kėlė šiokius tokius susižavėjimus šiam filmui. O ir žiūrovų, ir kritikų nuomonė apie „Užburtąją Elą“ yra kur kas geresnė, bet čia nereiktų pamiršti, kad per dešimtmetį šis žanras pradėjo atsibosti ir jam keliami visai kitus reikalavimus.
Filmas šiek tiek primena „Pelenę“, tačiau tai nėra šios pasakos perdirbinys. Atskridusi krikštamotė fėja savo dukterėčiai padovanoja nuolankumo dovaną t.y. pati baisiausia dovana, kuria gali pasinaudoti visi ir iš Elos pareikalauti visko, ko tik užsigeidžia. Rodos, toks žmogus turėtų gyventi sunkiai, bet nepamirškime, kad esame pasakoje ir viskas klostosi kaip per sviestą – daug juoko dėl kerų ir nesusipratimų, kuriuos Ela šiaip ne taip priprato pakelti, tačiau ja pasinaudoja piktadarys, kad nužudytų būsimą karalių, Ela turi tai padaryti... Bet pasaka nebūtų pasaka, jeigu ji nesibaigtų laimingomis vestuvėmis. Finalas, tiesą sakant, buvo graudus – šokiai, dainos, estrada ir vėl priminė „Veidrodėli, veidrodėli...“ super pasibaisėtiną finalą su Bolibudo šokiais.
Nepaisant kai kurių įsiėdusių klišių ir žanro formulių, man šis filmas buvo tikra atgaiva po slogių dramų. Atsigavau ir net pakikenau, o ir puikiai praleidau laiką su ilgaplauke Anne Hathaway!
Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 53/100
IMDb: 6.2 



Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: