2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Filmas: "Ties jausmų riba" / "Walk the Line"



Sveiki,
Filmas „Ties jausmų riba“ (Walk the Line) (2005 m.) yra duoklė Johnny Cash‘ui, Amerikos garsiam dalininkui, kuris 2003 metais, praėjus 4 mėnesiams po mylimosios mirties, pats savo noru pasitraukė iš gyvenimo. Nors mums jo vardas beveik nieko nesako, tačiau Amerikoje savais dešimtmečiais Cashas buvo tikra legenda, mažai kuo nusileidžiantis tokioms legendoms kaip Elvis Presley ir pan. „Ties jausmų riba“ yra biografinis filmas pasakojantis jo gyvenimo istoriją nuo vaikystės didžiosios tragedijos iki šlovės Olimpo ir nuosmukio.
Išties man filmas pasirodė tikrai gerai išdirbtas tiek scenarijumi, tiek vizualiai ir techniškai. Tai pustrečios valandos trunkantis filmas, kuris, kaip ir daugelis biografinių filmų, pasakoja apie dainininko gyvenimą, pabrėždami jų kritines akimirkas, priklausomybę nuo narkotikų, alkoholio, beribį talentą ir šlovę, ir kokią kainą tenka susimokėti gyvenime už pripažinimą. Žinoma, čia neapsieita ir be meilės istorijos, be fantastiškų aktorių – Joaquin Phoenix ir Reese Witherspoon, pastaroji už June Carter vaidmenį gavo patį aukščiausią apdovanojimą – „Oskarą“.
Iš esmės filmui priekaištų neturiu, nes labiausiai sužavėjo aktorių duetas, o mano mėgstamiausias žanras – biografinė drama vėl manęs nenuvylė, nes pajutau ir puikiai atskleistą laikotarpį, muzikalumą, asmenybės stiprumą, kurį tikriausiai turėjo Johnny Cashas. Galiu tik apgailestauti, kad jo vardas ir asmenybė iki manęs anksčiau nebuvo atėję, todėl negaliu į filmą žvelgti šimtą procentų žinodamas, kas jame vaizduojama, tačiau tai kartu ir puiki galimybė susipažinti ir atsigriebti – geriau dabar nei niekada. Negaliu pasakyti, kad man patinka Casho muzika (po filmą paklausiau kelias originalias dainas), tačiau bent jau žinosiu, kad toks egzistavo.
Sunku įsivaizduoti, kodėl R. Witherspoon taip jaudinosi lipdama ant scenos per masines scenas, nes ji turi puikius vokalinius duomenis ir yra tikrai ne iš kelmo spirta aktorė! Aktorė prisipažino, kad ji velniškai bijojusi dainuoti, tačiau tos baimės nė nematyti. Na, žinoma. J. Phoenix yra mano žvaigždė ir paskutiniu metu jis yra man pats pačiausias.
Filmas, manau, daugeliui tikrai patiks, nepriklausomai nuo to, ar žinote, kas tas Cashas ar ne. Be to, tai nebloga pažintinė ekskursija. Pasinaudokite ja.
Mano įvertinimas: 8.5/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 7.9



Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Filmas yra superinis, ypač, kuomet pats Cash patinka. :) Tiesa, jis nenusižudė, tai labai klaidinantis ir tiesą iškreipiantis teiginys. Cashas mirė ligoninėje, nuo diabeto komplikacijų.

    AtsakytiPanaikinti