2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Filmas: "Tamsiai mėlyna, beveik juoda" / "Azuloscurocasinegro" / "Dark Blue Almost Black"




Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą, atkeliavusį iš saulėtosios Ispanijos. Tai režisieriaus Daniel Sanchez Arevaro filmas „Tamsiai mėlyna, beveik juoda“ (Azuloscurocasinegro) (2006 m.). Na, filmą gana ilgą laiką su pertraukomis galėjote išvysti Vilniaus kino teatre „Skalvija“, o gal dar ir galėsite, nes vos tik užmetu akį, šis filmas visada pasipainioja kartojame repertuare. Pagaliau man teko savo akimis prisiliesti prie dar vieno stipraus ispanų filmo, kuriame atradau visus man patinkančius elementus – ispanišką dvasią, aktorius, įtaigią režisūrą ir toli gražu neprimityvų scenarijų.

„Tamsiai mėlyna, beveik juoda“ – tai pakankamai stipri realistinė drama, atmiežta kebliomis socialinėmis klišėmis, kuriose kapstosi herojai ir bando ne tik išgyventi, bet ir rieškučiais pasisemti sau laimės. Pagrindinis herojus Chorkė – tai šiukšliavežys, kuris prižiūri neįgalų tėvą, vieną dieną gauna savo vyresnio brolio, kuris kalėjime susipažįsta su mergina, pasiūlymą ją išdulkinti ir apvaisinti, kadangi vyresnėlis nevaisingas. Nauja gyvybė filme tampa visiems kelialapiu į naujo likimo posūkį. Daug permainų įvyksta tiek kalinių gyvenime, tiek laisvai begyvenančių žmonių. Metafora su tamsiai mėlynu, beveik juodu kostiumu, kurį visą filmą nori įsigyti Chorkė, bet neturi pinigų, tampa naujų permainų simboliu, o permainos – tai viso filmo herojų siekiamybė. Žmogus negali gyventi be cirkuliacijos monotonijoje, juolab jei joje jaučiasi nelaimingas.

Šiaip šviesių minčių keliantis filmas, kuriame antrame plane pasakojama Chorkė draugo istorija, kuris lankosi pas masažistą... Būtent šiai linijai suteikiama saviironijos jausena, nors filmas gali pasirodyti kai kam slogus, vadinasi, jie apsigavo, neužčiupę saviironijos niuksų. Kažkas bandė filmą pripiešti masinės vartosenos auditorijai, tačiau neapsirikite, filmas savo stiliumi ir siužetu turi pasakyti kai ką daugiau apie gyvenimą, nei eilinė istorija apie meilė.

Mano įvertinimas: 8.5/10
IMDb: 7.3



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą