2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Filmas: "Ralfas griovėjas" / "Wreck-it Ralph"




Sveiki visi,

Šiemet sulaukęs Oskarų nominacijos animacinis filmas visai šeimai „Ralfas Griovėjas“ (Wreck-it Ralph) (2012) be jokios abejonės yra vienas sėkmingiausių paskutiniųjų metų animacinių filmų. Tai tikriausiai lėmė ne tik „Simpsonų“ bei „Futuramos“ kūrėjo pavardė, bet ir paties filmo siužetas, originali užmatyta mintis – kompiuterinių žaidimo personažas prikeliamas kaip animacinių filmų herojus, kuris keliauja iš vieno žaidimo automato į kitą, kad gautų aukso medalį ir būtų pripažintas geriečių ir jam nebereikėtų miegoti sąvartyne, išjungus žaidimo automatus...

Filmas man pasirodė labai vykęs – įdomus, nuotaikingas, puikaus scenarijaus. Paprastos ir aiškios mintys, kurias supras ir suaugusieji, ir mažieji. Prisodrintas amerikietiškojo humoro, kuris mums nesvetimas, filmas leidžia pasinerti į pusantros valandos geros nuotaikos katarsį. Kas abejoja, kad neverta žiūrėti, tegu pažiūri – animacija toli gražu nėra mirusi, netgi sakyčiau, ji kaip niekada puiki ir gyvybinga, tą rodo ir Lietuvos kino teatro reitingai, kada pirmose vietose visada lygiuojasi animaciniai filmai.

„Griovėjas Ralfas“ turi ir liūdnų gairių savo scenarijuje, tačiau jis geba iškuopti savo depresijos puodynę ir sutvarkyti bei pakeisti ne tik savo gyvenimą, bet ir kitų kompiuterinių personažų. Šmaikštus filmas greitai įtraukia į savo pasaulį, supažindina su kompiuterinių personažų įprastais gyvenimais, kurie mums, žmonėms, yra užginti ir nežinomi, todėl filmo kūrėjai leidžia pažvelgti į kompiuterinėmis programomis kuriamus personažus, įdiegdami jiems ne tik funkcijas, bet ir žmogiškuosius jausmus – tai ir yra tikrasis filmo arkliukas.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 72/100
IMDb: 7.8


 
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą