2013 m. balandžio 19 d., penktadienis

Filmas: "Penelopė" / "Penelope"


Sveiki visi,
Kaip tik pavasaris, taip norisi linksmų, paprastų komedijų, taip nutiko ir su šiuo filmu – „Penelopė“ (Penelope) (2006 m.), kurį kažkada norėjau pažiūrėti, bet nebuvo nuotaikos tokiam žanrui. O vakar ji atsirado, ir pažiūrėjau! Filmas „Penelopė“ yra realistiška pasaka su dramos ir komedijos priemaišomis. Žinoma, šiek tiek neįtikėtina siužetu, komerciška, skirta ne tik vaikams, bet ir visai šeimai – apie merginą, kuri gavo iš savo giminės prakeiksmą ir gimė su kiaulės nosimi ir ausimis, ir tik pamilęs kilmingas gali ją grąžinti į normalų fizinį pavidalą.
Pagrindinį vaidmenį šiame filme sukuria talentingoji Christina Ricci, kuriai buvo patikėtas „kiaulaitės“ vaidmuo, prie jos prisideda dar tokios Holivudo žvaigždės kaip James McAvoy bei Reese Witherspoon. Mano galva, talentingų aktorių būrelis šiek tiek nutarė paatostogauti vidutinio siužeto filmuke apie užburtąją, gal kiek priminė ką tik matytą „Užburtoji Ela“, nes principas filmo ir mintys yra labai panašios – žmogaus kova su savimi pačiu.
Smagu buvo matyti pamėgtus aktorius, tačiau filmas mane šiek tiek migdė, siužetas pakankamai nuspėjamas ir primityvus, nors to ir reikėjo tikėtis iš šios pasakaitės. Nieko per daug ypatingo šiame filme neįžvelgiau, viskas vyko pagal kruopščiai suplanuotą ir numatytą distanciją, nepateikiant jokių didesnių staigmenų. Gal pati nepasakiška erdvė – Amerikos didmiestis ir reakcija į stebuklus priminė „Betmeno“ istorija, kada erdvė lyg ir realistiška, tačiau žmonės susitaiko su stebuklais kaip natūraliais dalykais, tačiau ši fikcija tikrai nėra nauja.
„Penelopę“ vertinčiau kaip pakankamai nuotaikingą pasakaitę, kuri tiks „prastumti laiką“, tačiau ar pavyks pasimėgauti – tai priklauso nuo kiekvieno žiūrovo.
Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 48/100
IMDb: 6.8



Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą