2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Filmas: "Milijardierius ir blondinė" / "Gambit"


Sveiki visi,
Filmas „Milijardierius ir blondinė“ (Gambit) (2012) manęs toli gražu nenustebino ir nepritrenkė, tiesą sakant, net menkai kur juokiausi. Nors šiam filmui scenarijų rašė „Didžiojo Lebovskio“ autoriai broliai Coen‘ai, tačiau viskas čia man pasirodė skurdoka. „Milijardierius ir blondinė“ be jokios abejonės yra dar vienas nereikšmingas, niekuo neišsiskiriantis produktas masinio produkto vartotojams, kurie suvalgys šį kūrinį, tačiau jo po metų vargiai beprisimins.
Šis filmas tiks nebent atsipalaidavimui, kuris pritems jus prie vidutinio ir lengvai pamirštamo anekdoto. Skurdus scenarijus nepateikia nieko įdomaus ir be Colin Firth personažo klaidžiojimui be kelnių po prabangų viešbutį, tiesą sakant, niekas nebekėlė šypsenos. Žavioji Cameron Diaz, iš kurios tiek juokiausi filme „Afigiena mokytoja“, šįkart dėka skurdžių siužetinių vingių ir juokelių pasirodė tik pusėtinai. Stulbinamas aktorių duetas šįkart pasimurgdė eiliniame ne itin kokybiško kino juostoje.
Filmas tiks lengviau ištverti pagirias, nukreipiant mintis į bereikšmę ir nieko neįsimenamą istoriją.
Mano įvertinimas: 5/10
IMDb: 5.6



Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Filmas iš pirmo žvilgsnio lengva komedija, pasirodo pilnas metaforų. Du viens paskui kitą einantys dubliai: pirmas elementarus, antras jau sudėtingesnis. Kodėl?... Profesorius statybiniu teptuku "taškantis drobes"... Scena Teksaso ranšoje su senele (estetika pasibaisėtina ne šiaip sau) ir per televiziją rodomas žmogus apsirijėlis gigantas, nebegalintis vaikščioti, o stadionuose beždžionėlės raitos ant šunų (Amerikos kultūra!)... Ir pinigai bet kokia kaina - tu gauni į nosį, tavo kelnės apšlapintos, ar esi visai bekelnių... Kas gi tai, jei ne meno devalvavimas?! "Meno" tiražavimas! Komedija tampa farsu. O paskutinis kadras - nuogas milijardierius! Juk režisierius apnuogina savo sielą - meno nėra, tėra pinigai. O jei jūs to nesupratote, pabučiuokite man i ši... Komedija tampa grotesku ir pasidaro sieloje be galo liūdna...

    AtsakytiPanaikinti