2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Filmas: "Jūsų nešvankybe" / "Your Highness"


Sveiki visi,
Tikriausiai užbaigsiu savo komedijų peržiūras ir vėl bėgsiu į rimtą kiną, nes kas per daug, tas nesveika. Taigi, šįkart noriu pristatyti ir pakomentuoti kino filmą „Jūsų nešvankybe“ (Your Highness) (2011). Na, filmą pažiūrėjau vedamas Natalie Portman ir pagalvojau, jei jau ji ten pasirodė, tai filmas turėtų būti mažų mažiausiai neprastas. Tačiau visiems atsitinka taip, kada gauni už smalsumą per dantis, taip man nutiko ir su šiuo filmu. Nors buvo protingiausia išjungti šią juostą, bet prisiverčiau pažiūrėti iki galo, nes vis laukiau, kada iššoks nuostabioji Portman, o laukti teko beveik pusę filmo...
Nepaisant to, kad man filmas nelabai patiko, tenka pripažinti, kad šis filmas yra parodijų filmas ir jis parodijuoja tuos filmus kaip antai „Tristanas ir Izolda“, „Robinas Hudas“ ir kitas riterines juostas, kuriose apstu drąsos, narsos, didelės širdies vertybių afišavimas. „Jūsų nešvankybe“ juokiasi iš šių filmų ir parodijuoja esamas riterinių filmų klišes. Taip, filmas pilnas keiksmažodžių, antro galo pavadinimai sakomi kas penkias minutes ir dar dažniau, o mintys tarp herojų apie masturbaciją, pasidulkinimą tiesiog švyti kaip žalia radiacija.
Mano galva, filmo užmačios parodijuoti tokio tipažo filmus nepasitvirtino, tik ne pats banaliausias variantas. Filmas išėjo tiesmukas, banalus, dialogai nejuokingi, komikiniai personažai daugiau kelia apgailėtiną graudulį nei juoką. Nors nufilmuota pakankamai gražiai, išlaikyta riteriška atmosfera, dekoracijos, scenografija, tačiau tai priminė pririšto ožio prie stulpo bliovimą. Tai ne tas filmas, kuris pasižymėtų originaliomis parodijomis ar savitu stiliumi, kaip antai „Diktatorius“ ar „Boratas“. Šis filmas man buvo beskonybę, skirtas zombinio žiūrovo akims. Nesupratau, ką tokio pusšlamštyje veikė Natalie Portman ir James Franco. Tikrai, neįsivaizduoju.
Mano įvertinimas: 3/10
Kritikų vidurkis: 31/100
IMDb: 5.5




Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą