2013 m. balandžio 18 d., ketvirtadienis

Filmas: "Jauna pilnametė" / "Young Adult"


Sveiki visi,
Sveiki atvykę į kitoniškos komedijos pasaulį ir šįkart pakalbėsiu apie „Džuno“ režisieriaus vieną naujausių darbų „Jauna pilnametė“ (Young Adult) (2011 m.). Na, reiktų pradėti nuo pasipiktinimų, kurie užsipuolė šį filmą dėl žanro – neva tai visai ne komedija. Melas! Dar ir kokia komedija, bet rimta, solidi, netiesmukiška, kuri pašiepia žmogaus charakterį, jo nebrandumą. Jeigu žmogus eina gatve ir yra banano žievė, tai įprastoje komedijoje jis paslys arba tikrai kažkas nutiks, tačiau tik ne „Jauna pilnametė“ komedijoje. Komedija su dramos priemaišomis yra kur kas aukštesnio kalibro, kuri atveria visai kitokį žmogaus pasaulį, kuriame gali po truputį nagrinėti 37 metų moters gyvenimą, kuris gal kiek kvepia „Bridžita Džouns“ kvepalais, tačiau atmiežtas graudžios realybės apie žmogaus nepakeičiamą likimą ir jo būdą.
Žinoma, filmo puošmena – Charlize Theron, kuri fantastiškai sugebėjo šį filmą paįvairinti ir atsiskleisti. Na, pripažinkime, žanro požiūriu aktorinės meistrystės mažai teišliesi, bet Theron tai padarė ir padarė ypatingai gerai! Gan nebanalus siužetas pakylėja šį filmą į problematikos lygį ir kelia labai paprastą klausimą – kada žmogus suauga ir nustoja elgtis kaip paauglys? Herojė yra nykstančio populiarumo paauglių knygų rašytoja ir pati analogiškai vis dar elgiasi ir mąsto kaip paauglė, savo knygų herojė, tačiau tenka susidurti su žmonių gailesčiu, kuris moterį pakeičia visam laikui. Nors filme atrodo, kad ji ir nepasikeitė, tačiau ji parašo apie save knygą ir nusprendžia daugiau nieko neberašyti, tarsi užbaigia dar vieną brandos etapą ir į gyvenimą ima žiūrėti kur kas rimčiau.
Man asmeniškai filmas padarė neblogą įspūdį. Kaip minėjau, Ch. Theron buvo nuostabi, smagu sutikti čia mano mėgstamą Patrick Wilson‘ą, o ir susidurti su kitokia amerikiečių komedijine išraiška buvo malonu.
Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 71/100
IMDb: 6.4

Jūsų Maištinga Siela


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą