2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Chorų karai 2013: Šeštos savaitės apžvalga. Kino filmai





Sveiki visi,

Štai praūžė dar viena savaitėlė ir šiek tiek pavėluotai skubu minimaliai pakomentuoti sekmadienį, Velykų vakarą, vykusių „Chorų karų“ pasirodymus, kur projekte varžėsi penki chorą – Policijos, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Benamių chorai. Šią savaitę niekas nekrito iš projekto, o ir pati tema chorams buvo dėkinga, o paties žiūrovams smalsi ir įdomi – dainos iš kino filmų. 

Pasižiūrėkime, kas šįkart ir kaip pasirodė. Reitinguoju pagal savo simpatijas:

1 vieta. Vytautas Matuzas ir Panevėžio Indigo choras:


Puikus kūrinys iš puikaus filmo – „Gladiatorius“. Tikrai, Panevėžys šią savaitę kaip niekad pasistengė ir pasirodė puikiai! Man patiko jų pasirodymas ne tik pasirinktu kūriniu, bet ir scenografija, įvaizdžiu bei aranžuote. Labai! Maladiec. 

2 vieta. ŠarkA ir Šachmatinis Vilniaus choras: 


Nors Zmailaitei nelabai patiko, bet aš iš savo varpinės galiu pasakyti, kad kūrinys pasirinktas labai geras – Rokį visi žino! Scenografija vėlgi nematyta šiame projekte, įdomi idėja, gal ne tokia įspūdinga, kaip praėjusios savaitės, tačiau šis choras, mano akimis, yra vertas ne tik finalo, bet ir laimėjimo – užteks tuos kauniečius kilnoti ant pjedės stalo už tai, kad jie tik kauniečiai. O šiaip, sveikinu su dar vienu užtikrintu pasirodymu, nesvarbu, kad šią savaitę likote paskutiniai. Jūs nuostabūs!

3 vieta. Vaida Genytė ir Policijos choras
:

Puikus kūrinys – Anties „Zombiai“! Patiko scenografija ir dainos atlikimas, kuris labai tiko prie pačios dainos teksto. Nesu Ančių gerbėjas, ypatingai šios dainos, bet visumoje tikrai šis choras pasirodė įdomiai.

4 vieta. Stano ir Benamių Spindulio choras:


Sakoma, kad į upę du kartus negalima įbristi, bet šis choras vėl brenda ir tai jau yra antras jų kūrinys iš miuziklo „Vargdieniai“. Tiesa, šįkart choristams buvo suteikta padainuoti savarankiškai po eilutę ir tai jau yra šis tas. Tiesa, kūrinys pasirinktas išties gražus, tiesiog šįkart pasirodymas nepasibeldė į mano širdį ir tiek. O šiaip šaunuoliai, kad renkatės tokius puikius kūrinius! 

5 vieta. 16HZ ir Kauno Studentiškasis choras:


Ak, kauniečiai... Šįkart jie pas mane paskutiniai. Tiesą sakant, priminė tokią mišrainę, tokią klubinį vakarėlį, bet ne chorą. Nepatiko pasirinktas įvaizdis, nepatiko aranžuotė ir dainos pasirinkimas. Gali pasirodyti, kad esu nusistatęs prieš šį chorą, tačiau apžvelgus visus pasirodymus, šis pasirodė labiausiai prie betvarkės, nieko neišsiskiriantys ir kažkokie nesimpatingi. Bent jau man. 

O štai taip balsavo žiūrovai ir teisėjai – jų balai susumuoti:

1. Vytautas Matuzas ir Panevėžio choras
2. Stano ir Benamių Spindulio choras
3. 16 Hz ir Studeniškasis choras
4. Vaida Genytė ir poicininkų choras
5. Šarkos ir Vilniaus šachmatinis choras

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą