2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Chorų karai 2013: Septintos savaitės apžvalga. Dvidešimtmečio Lietuvos hitai ir dedikacija V. Kernagiui





Sveiki visi, 

Štai atgūžėjo dar viena Chorų Karų savaitė ir pagaliau paaiškėjo, kam pakeliui į pusfinalius teks iškristi iš šio projekto. Niekam ne paslaptis, kad praėjusio sekmadienio vakarą paliko Vaida Genytė ir jos vadovaujamas Policijos choras. Šio vakaro tema buvo taip pat neeilinė – Lietuvos dvidešimtmečio hitai ir eksliuzyvinė dedikacija a.a. Vytautui Kernagiui. Tiesa, chorų buvo jau pakankamai mažai, kad iš esmės pajustume visų dviejų dešimtmečių hitus, tačiau pasirodymai buvo pakankamai įdomūs ir originalūs. 

Kaip ir kas savaitę sureitingavau nuo simpatingiausiųjų iki autsaiderių. 

1 vieta. ŠarkA ir Vilniaus šachmatinis choras:


Be jokios konkurencijos – Vilniaus choras! Tikriausiai šis pasirodymas juos ir išgelbėjo nuo iškritimo, kadangi praėjusioje savaitėje jie buvo paskutiniai. Neįtikėtinai sudėtinga, originali ir didinga scenografija – šviesos, spalvos, elegancija, didybė ir visa kita! Taip pat pasirinktas vienas didžiausių paskutiniųjų penkių metų hitų – Ievos Norkutės daina „Raudoni vakarai“, kuri paskutiniu metu labai mėgsta perdaryti įvairūs dainų projektai. Aranžuotė gal ir nėra „kažkoks kosmosas“, gan paprasta, kadangi pati daina to reikalauja, o ir vokalistė – tai skonio reikalas, bet visumoje šis pasirodymas man praslinko daugiau nei paprastas televizinis šou su bajeriais ir žiūrovų užlaikymais, mano galva, tai jau meno kūrinys. Šaunuoliai, kad pasistengėte ir išlikote! 

2 vieta. Vytautas Matuzas ir Panevėžio Indigo choras:


Labai stiprus pasirodymais, kuris nemenkesnis, sakyčiau, praėjusios savaitės pasirodymui. Manau, kad šis choras pasieks finalą! Pasirinkta Vytauto Kernagio daina „Santechnikas iš Ukmergės“ – taikli vakaro daina, bet labiausiai mane sudomino vyrai vokalistai, kurie iki šiol buvo užgožti merginų ir moterų. O jie gali dainuoti! Bet per vis labiausiai mane nustebino dainos chorinė aranžuotė! Neįtikėtinai perdirbta ir adaptuota choro pasirodymui. Šaunuoliai!

3 vieta. Vaida Genytė ir Policijos choras:


Iš pradžių išsigandau, nes su humoru žaisti šiame projekte nelabai galima, kadangi jį padaryti gerą ir nelėkštą – labai sunku. Tačiau pasirodymui įsivažiuojant, pagalvojau, kad visai šiai dainai tinka šis pavasariškas pasirodymas. Puikus dainos pasirinkimas – paprasta aranžuotė ir finalinis humoras. Gaila, kad šis choras paliko projektą, nes, mano galva, buvo vertesnių palikti projektą.

4 vieta. 16Hz ir Studentiškasis Kauno choras:


Vienas didžiausių Nepriklausomos Lietuvos šlagerių – „Ilgas kelias“, bet aranžuotės prasme, kuri buvo ypatingai paprasta, beveik tokia pat, kaip originalas, o choras tapo bekais – daina nieko neišsiskyrė nuo ankstesnių Kauno pasirodymų – pradeda vokalistai keli ir po to įsijungia choras – amžinai tas pats. Šįkart Kaunas norėjo nustebinti scenografija, bet palyginus su Vilniaus choru, ji atrodė skurdi, mokyklinė, nė iš tolo nedvelkė didybe, o iš kartono iškarpytos ir guašu paspalvintos dekoracijos atrodė truputį graudžiai. Nesuprantu, kaip choras dar gavo ir simpatijos apdovanojimą. Jei ne Kauno vardas, choras būtų, mano akimis, seniai palaidotas.

5 vieta.  Stano ir Benamių Spindulio choras:


Daina – tai superinė! Tikras dviejų dešimtmečių šlageris pagal Salomėjos Nėries poeziją, o pateikimas pakankamai nuotaikingas, tačiau nebeliko jokios netikėtos idėjos, neliko jokios kokybės. Suprantu, kad sunku benamius surikiuoti, kai šie negali ir neturi potencialo dainuoti, tada pagalvoji, ką šis choras dar veikia šiame projekte? Pabūsiu kaip Zmailaitė ir šįkart ypatingai nubausiu chorą. Šįkart net mano autsaideris Kauno choras geriau pasirodė nei Benamių Spindulio choras.

Štai tiek šįkart.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą