2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Susitikimas su Algimantu Čekuoliu ir knygos "Mūsų slaptieji ir dramblys bute" pristatymas



Sveiki,

Šiomis laisvomis savaitgalio dienomis teko pabuvoti Klaipėdoje ir „Akropolio“ knygyne „Didysis Pegasas“ knygų pristatyme, kuriame vienas iš kviestinių svečių buvo jau ketvirtą kartą čia besisvečiuojantis Algimantas Čekuolis, kurio vieni negali pakęsti, kiti laiko nukvakusiu keistuoliu, kuris šneka tokius dalykus, lyg būtų nuolat įpūtęs žolytės. Na, o man, Čekuolis vienas didžiausių Lietuvos žurnalistikos etalonų, visada reprezentuojantis tiek knygose, tiek TV laidose įdomius dalykus, kurie skatina mąstyti, tobulėti, norą pasivyti, - sakyčiau, nešantis pozityvų pažintinę žurnalistiką, kuri iškerta langus į pasaulį, ne vien tik tai, kas ką nužudė, partrenkė, sudegino Lietuvos kiemuose. Būtų mano valia, kriminalų žiniose visai nebūtų...

Štai buvo puiki galimybė ir vėl pamatyti Čekuolį gyvai, pasiklausyti trumpos jo kalbos ir naujos, jau penktosios, jei neklystu, knygos ypač keistu ir netikėtu pavadinimu „Mūsų slaptieji ir dramblys bute“. Šįkart autorius knygoje daugiau pasakoja apie Afganistaną, kur jam teko ne kartą lankytis, būti slaptose bazėse, bendrauti su įvairias operacijas atliekančiais lietuvių padaliniais. Nors knygos neskaičiau, tiesą sakant, nekaičiau nė vienos jo knygos, tačiau esu Čekuolio laidų gerbėjas ir jo asmenybe žaviuosi, taigi ši naujausioji žurnalisto knyga, kurią jis vadina enciklopedinės žurnalistikos žanru, papasakoja, ką ir kodėl ten, Afganistane, kovojama, pasakoja savo individualiu ir kartu objektyviu žvilgsniu. 

Susitikimo metu netrūko klausytojų – prigūžėjo beveik pilnas knygynas. Tiesa, Čekuolio pasakojimai netruko ilgai, vos pusvalandį, kaip ir jo legendinė laida „Popietė su Algimantu Čekuoliu“. Šiaip klaipėdiečiai pasirodė gan drovūs, niekas nenorėjo ar neturėjo jokių klausimų, o kai kurie vos ne priverstinai rašė ant lapelių ir siuntė legendiniam žurnalistui. 

Žinoma, tuo pačiu metu buvo pristatyta ir jo vaikiška knygelė, kuri buvo įvertinta jaunimo terminu – knygelė, kuri „veža“. Man asmeniškai truputį buvo nuobodoka, nutirpo užpakalis, autorius kai kuriais klausimais labai išsiplėsdavo ir ne visada galėdavau išlaikyti dėmesį ir suprasti komentarus, tačiau nesigaliu, jog ėjęs pro šalį užsukau į susitikimą. 

Kelios nuotraukos iš mano fotoaparato:


Naujausia Algimanto Čekuolio knyga "Mūsų slaptieji ir dramblys bute".


 Algimantas Čekuolis kalba auditorijai.


Algimantas dar vis kalba auditorijai...


Klaipėdiečiai klausėsi ne tik pirmame "Didžiojo Pegaso" knygyno aukšte, bet ir antrame, kur įrengta kavinukė.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą