2013 m. kovo 7 d., ketvirtadienis

Kometa, asteroidas, meteoritas: ar norėtumėt žinoti, jei trenktųsi į Žemę?




Sveiki,

2013 metai ne šiaip sau metai, bet metai po vadinamosios „Pasaulio pabaigos“. Na, kad gyvenome ir išgyvenome – tai nereikėjo net astrologų pritarimų, o tuo labiau aiškiaregių. Paskutiniuoju metu nerimsta įvairūs pranešimai apie „meteoritų, kometų ir asteroidų sezoną“, kuris pliūpteli vis didesnėmis mintimis apie susidūrimo galimybes. O kur tie asteroidai buvo visą tą laiką ir kodėl jie tik dabar pasirodė – vienas kurmis žino.

Abejonių kelia ir mokslininkų pastebėjimai. Čiut kava neapsipyliau, kai prieš kelias dienas pasirodė antraštė, kuri teigia, kad pro mus vėl praskries dar vienas asteroidas, kurį mokslininkai netikėtai aptiko tik keliom dienom prieš praskridimą. Įtarimą kelia – o kodėl tik keliomis dienomis tai anksčiau pranešta, negi niekas iki tol nepastebėjo, koks kelių stadionų dydžio luitas lekia į Žemę? Manau, kad pastebėjo jį ir anksčiau, tiesiog buvo skaičiuota, laukta ir, ačiū Dievui, lekia pro šalį – galima skelbti žmonėms. Toks jausmas, kad buvo laukta tam, kad nuslėpti susidūrimo tikimybę. Ir esu beveik tikras, jeigu asteroidas kliudytų Žemę, mokslininkai ir kiti būtų suinteresuoti tylėti sukandus lūpas ir laukti katastrofos. Žmonės nieko nežinotų ir nesuprastų. Ar ne taip buvo apie meteoritą, kuris nukrito Rusijoje, sužalodamas apie 500 gyventojų? Kodėl niekas neįspėjo? Ar tai buvo sąmoningai daryta, nes meteorito su Žeme susidūrimas buvo neišengiamas? Ar buvo galvota, kad jis sudegs atmosferoje? Ką iš tikrųjų slepia mokslininkai? Man darosi neramu, kad nė viena institucija negalima pasikliauti, arba aš čia darausi per daug įtarus – nežinau.

Šiaip juokiausi iš vieno komentaro, kuris šaipėsi iš mokslo, ne va, mokslininkai atrado asteroidą ir pranešė tuo metu, kai jau nieko negalima padaryti – šaunuoliai, kad taip iš anksto pranešė, nes „rusiško meteorito“ pastebėjimas buvo būtent tuo metu, kai jau jis lėkė stogais viską sprogdindamas.

O dangaus kūnų „lietus“ nemažėja ir nemažėja. Tik klausimas, ar jūs norėtumėt, kad mokslininkai pasakytų tiesą, prieš susiduriant su dangaus kūnais, ar tylėt ir laukti netikėtumo, kaip tai nutiko Rusijoje? Į tiesą nepretenduoju, bet pasvarstyti įdomu.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą