2013 m. kovo 29 d., penktadienis

Filmas: "Pabandom iš naujo" / "Hope Springs"




Sveiki visi,

Žvėriškai pasiilgau Meryl Streep! Naujausias jos darbas „Ir velnias dėvi Pradą“ režisieriaus David Frankel darbe „Pabandom iš naujo“ (Hope Strings) (2012 m.). Nutariau pasilepinti pavasariškais lengvais filmais apie meilę ir įsimylėjimą. „Pabandom iš naujo“ – toli gražu gal nėra jaunatviškas filmas, tačiau vis tiek dvelkia atsinaujinimu, atsišviežinimu, gyvenimo permainomis. 31 metus pragyvenusi pora nusprendžia apsilankyti pas porų konsultantą ir pagerinti savo kasdieninį ne tik intymų gyvenimą, bet ir požiūrį vienas į kitą.

„Mano geriausias meilužis“ (2005) Meryl Streep jau filmavosi panašioje situacijoje, tik tąkart ji pati buvo konsultantė. Šįkart toli gražu ne pirmos jaunystės porelė patiria pakankamai logiškus išbandymus ir, kaip jau buvo galima numanyti filmo pradžioje, išgyvena antrąjį kvėpavimą ir vėl įsimyli ir džiaugiasi santuokiniu gyvenimu. Gaila, gyvenime retai tai nutinka, tačiau filmas neleidžia suabejoti, kad gyvenimas yra gražus ir jis nesibaigia vien tik vaikams išvykus iš namų ar sulaukus pirmosios pensijos – tą patį liudija jau ir garbaus amžiaus sulaukę aktoriai, kurie kasmet Holivude sulaukia stambių vaidmenų – Meryl Streep ir Tommy Lee Jones, kurie šįkart sukuria įdomią komedijinę porą.

Džiugu, kad filmas nepasirodė perdėtai tuštokas, nebuvo užkimštas kiekviename žingsnyje perdėtų „bajerių“, todėl sukelia subtilios komedijos įspūdį, o solidžių aktorių kuriami solidūs personažai dar labiau subrandina filmą kitokioms jausenoms. Manau, kad filmas vykęs, man jis pasirodė pakankamai smagus, kartu ir nebanalus. Patiko scenarijus, tik galbūt norėjosi didesnio netikėtumo finalinėse scenose, nes viskas kažkaip išsisprendė tik pačiu paprasčiausiu būdu – sugulus personažams į lovą, norėjosi kažkokio kitokio sprendimo. O šiaip filmas sveikintinas, mano akimis.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 65/10
IMDb: 6,3



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą