2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Filmas: "Mama" / "Mama"



Sveiki visi,

Jau labai seniai nežiūrėjau siaubo filmo, nors anksčiau stengdavausi pamatyti visus naujausius „siaubekus“, bet nuo šio žanro gerokai nutolau. Šiandien pasinėriau į debiutinį Andres Muschietti siaubo filmą „Mama“ (Mama) (2013 m.), prisiminiau, kodėl mėgau siaubo filmus ir kodėl nuo jų nutolau – kadangi nieko naujo juose nebeaptinku. Komerciškai „Mama“ pristatomas su didžiulėmis liaupsėmis, tačiau po seanso manęs neapleido toks jausmas, kad suvartojau antros rūšies mėsos produktą, kuriame gausu sojos ir skonio stipriklių.

Filmas „Mama“ turi neblogą siužetą – jis intriguojantis, priartėjantis prie psichologinio trilerio ir net priminė seną gerą „Našlaitė“ (2009), tačiau čia neapsieita be mistikos, vaiduoklių ir kitų paranormalių dalykų, kurie praktiškai reikalauja nemažai vaizdo efektų. Negaliu sakyti, kad filmas labai jau nuspėjamas, jo esmė įtraukti ir nepaleisti, manau, kad tai filmui daugiau ar mažiau tai pavyko, tačiau visgi geru filmu jo nepavadinčiau, veikiau tai vidutiniškai sukaltas filmas su standartiniais siaubo elementais – garsai, judesiai, šnabždesiai, - žodžiu, visai neblogas siužetas iliustruotas mums jau gerai žinomomis spalvomis. Nesakau, kad filmas nepatiko, jis buvo pramoga, lengvas bulvarinis skaitalas.

Tiesa, smagu čia buvo atrasti aktorę Jessica Chastain ir visai kitokią nei įprasta – šįkart ji trumpaplaukė brunetė rokerė. Tai jos debiutas visai naujame žanre ir galiu pasakyti, kad tikrai neblogas, vietomis man priminė devinto dešimtmečio Angelina Jolie, kuri tuokart buvo pagarsėjusi itin maištingais vaidmenimis. Danų aktorius Nikolaj Coster – Waldau irgi neblogai atliko savo darbą. Žinote, tikėjausi iš filmo kur kas daugiau, kažkokio kitoniškumo, kadangi režisierius visgi ispanas, pasikvietė ispanų, danų ir amerikiečių aktorius, prodiuseris, kuriuo čia bandoma taip didžiuotis, yra „Pano labirinto“ režisierius Guillermo del Toro ir kažkaip tokioje kosmopolitinėje terpėje, manding, turėjo išsivystyti kažkas įdomesnio, o dabar viskas liko vidutiniame lygyje.

Filmas tikrai geresnis už „Veidrodžius“, bet siaubo filmo šedevrams nė iš tolo neprilygsta.

Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 57/100
IMDb: 6.2



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą