2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Serialas: "V. Vizitas" / "V. Visitors"



Sveiki visi,

Per šias paskutines dvi savaites teko sužiūrėti dar vieną serialą ir šįkart tai buvo „Vizitas“ (V Visitors). Tai serialas, kuris buvo kuriamas 2009 – 2011 metais apie netikėtai vieną dieną virš didžiausių miestų pasirodžiusius ateivių erdvėlaivius, kuriuose pasirodo svetima civilizacija, išore panaši į mus, žmones, kurie pasiskelbia mūsų didžiausiais draugais, privilioja savo technologijomis ir pažengusia medicina, tačiau savo viduje jie turi savų kėslų būti tokie svetingi ir taikūs. Šis serialas – tai žvilgsnis pažvelgti į tai, kas galbūt galėtų nutikti, jeigu iš tikrųjų pasirodytų kita civilizacija ir atvirai užmegztų su mumis ryšį. 

Serialas pasirodė ne vien tik gryni skiedalai ar tik žolytės parūkiusių fantazuotojų kūrinys. Kai kas šį serialą laiko netgi šedevru, nors man iki šedevro dar daug šviesmečių... Iš esmės seriale įžvelgiau nemažai įdomios medžiagos, su kuria esu susidūręs savo trumpame gyvenime t.y. įvairūs tikri liudijimai apie svetimas rases, Rumunijoje gyvenančio septynmečio interviu, kai šis pasakoja, jog yra reptilija iš kitos planetos ir pasakoja neįtikėtinus dalykus apie eksperimentus su žmonija. Pats asmeniškai esu ėmęs interviu iš lietuvio, kuris pasakojo, jog buvo pagrobtas ateivių. Šis serialas yra būtent apie užsislaptinusią reptilijų rasę, kuri vykdo genetinius eksperimentus su žmonių DNR, kad sustiprintų savo rūšį, bet susiduria su jausmais ir „sielos“ sąvoka... Toks įspūdis, kad serialas buvo kurtas ne vien „prakišti“ į televiziją, bet pasiremta gausybe liudijimų ir jau mitais tapusiais pasakojimais apie „kitus“ esančius jau labai seniai tarp mūsų. Kas žino, galbūt serialo kūrėjai norėjo pranešti kokią nors žinią žmonėms, o gal pripratinti prie to, jog nežemiškos būtybės iš tikrųjų egzistuoja, o kad egzistuoja, tai nėra jokių abejonių, per daug įvairių faktų.




Pagrindiniai serialo herojai

Reiktų paminėti, kad visgi serialo pagrindą sudaro 1982 – ieji ir jis statytas romano pagrindu ir tada į kino industrija dvelktelėjusia nauja siaubo fantastika, kaip antai „Svetimas“ ar „Grobuonis“. Tačiau kūrėjai pripažįsta, kad jų darbas labai nutolęs nuo viso šio ankstesnio srauto ir praktiškai visai modifikuotas, pritaikytas naujoms idėjoms. Iš esmės šis serialas yra kito serialo tęsinys, kuris buvo kuriamas prieš 3 dešimtmečius ir netgi dalis kūrybinės grupės yra atėjusi būtent iš to laikotarpio. Prieš tris dešimtmečius iš esmės buvo kuriamas serialas apie Anos motiną karalienę Dianą, kuri taip pat pasirodo „Vizite“ – aktorė ta pati ir tęsia savo kaip karalienės istoriją.


Karalienė Diana iš pirmosios versijos: devintas dešimtmetis.


Štai taip atrodė pirmasis "Vizito" pirmtakas.

Žinoma, mano nuomone, seriale buvo ir nemažai banalių dalykų, ypatingai persistengta su jausmų žaidimais ir perdėtu noru apsaugoti savo artimuosius, kurie vos tik atsidūrę ateivių reptilijų rankose iškart pakeičia savo ketinimus ir čia pat iš naujo išduoda pogrindžio sukilėlius – „Penktąją Koloną“. Serialas išties nenuobodus, įtraukė per 2 serijas ir norėjosi sužinoti, kuo viskas baigsis. Tiesa, serialas turi ir dar vieną didelį pliusą – jis nėra ištęstas iki begalybės. Du sezonai: pirmąjį sezoną sudaro 12 serijų, antrąjį – 10 serijų, taigi viso labo 22 serijos, kurias galimas per nepilną parą laisvai sužiūrėti. 

Jeigu tikitės kažko panašiai į „Vyrai juodais drabužiais“ ar serialus „Babilonas 5“, „Vandenynų mergaitė“ – pamirškite, čia fantastikos šiek tiek mažiau, netgi sakyčiau, kad bandoma laviruoti ant kelių įtemptų lynų – kriminalinės FTB linijos ir mokslinės fantastikos. Įdomiausia dalis tikriausiai yra ilgas dviejų sezonų trukmės manipuliacijos tarp „svečių“ ir žmonių žaidimas. Toks serialas parodo, kaip lengvai bet kokia prisitaikiusi svetima būtybė gali integruotis į mūsų visuomenę, perkandus silpnas grandis, įsiskverbti į tam tikrus filtrus ir perimti valdžią, pasitikėjimą ir informacijos srautą. 



Kadrai iš serialo "V. Vizitas".


Serialas man pasirodė neišbaigtas. Nors jis apima tik du sezonus, tačiau akivaizdu, jog užmačios buvo kur kas didesnės ir netgi būta norėta kurti trečią sezoną (tai rodo ir serialo finalinė serija, kuri nieko neužbaigia, o palieka viską plūduriuoti dar didesnėje nežinioje), klausimas kyla, o kodėl serialas sutrumpėja ir jį nutraukia? Serialo kūrėjai buvo sumanę, kad antrasis sezonas turės 13 serijų, tačiau jis buvo sutrumpintas iki 10, o po jo pabaigos ABC kanalas pranešė, kad serialo daugiau nebepratęs – tai irgi buvo mįslė. Galbūt tai buvo smunkantys serialo reitingai, nes pirmąją sezono seriją pritraukė daugiau nei 14 milijonų žiūrovų, o sezono vidurkis sudarė net 9 milijonų nuolatinių žiūrovų. Antrasis sezonas sulaukė „nuosmukio“ ir jo vidurkį sudarė 5-6 milijonai stebėtojų, bet tai yra vis tiek dideli reitingai, palyginus su tokiais serialais kaip „Vampyro dienoraščiai“ ar „Tikras kraujas“. ABC atsisakius šio projekto, serialo kūrėjai norėjo pratęsti tai kituose kanaluose, prasidėjo ilgos ir varginančios derybos, tačiau kažkodėl taip nieko iš jų ir neišėjo – kanalai atsisakė pratęsti šį projektą, o kodėl, aplinkybės kol kas nežinamos iki šiol.

Įsimintiniausi aktoriai ir vaidmenys:



Žinoma, kad brazilų kilmės aktorė Morena Baccarin sukūrė patį ryškiausią šio serialo vaidmenį – karalienę Aną. Šiurpioji, negailestingoji ir visada šaltai bauginama. M. Baccarin už šį vaidmenį yra nominuota keliems svarbiems antro plano serialų apdovanojimams, kai kuriuos iš jų laimėjusi. 



Erikos Ewans vaidmenį sukūrė mano akiai labai patraukli, švelnių, sakyčiau, lietuviškų bruožų turinti aktorė Elizabeth Mitchel, kai kuriems geriau žinoma iš antro plano vaidmens seriale „Dingę“, kuriame aktorė susižėrė ne vieną apdovanojimą. Na, o man ji imponuoja su Angelina Jolie, kai jos abi lesbietiškose scenose pasirodė biografinėje dramoje „Džia“ (Gia), kur atliko jau tada į akis krentantį Lindos vaidmenį.




Aktorės Lauros Vandervoort iki šiol nežinojau, bet šiame seriale jai t.y. jos personažui Lizai jaučiau didžiausią gailestį. Žavi, trapi ir be galo miela.


 
Aktorius Charles Mesure žinomas iš paskutinio sezono „Nusivylusios namų šeimininkės“. Tikriausiai niekas neprisimins, kad vaidino ir archangelą Mykolą seriale „Ksena: karingoji princesė“. Dėl savo gerų fizinių duomenų tinka vaidinti antraeilius blogiukus. 




Joel Gretsche, žinomas iš įvairių filmų antraeiliškų vaidmenų, šįkart vaidina kunigą, kuris pasiryžęs viskam. Stiprus, įtikinamas personažas.





Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą