2013 m. sausio 19 d., šeštadienis

Viktoras Diawara prabilo apie rasistinius grasinimus




Sveiki visi,

Nutariau nedelsiant reaguoti į Viktoro Diawaros pranešimą dėl rasistinio lietuvių požiūrio į jo kilmę ir odos spalvą. Socialiniame tinklapyje „Facebook“ jau masiškai plinta Viktoro palaikymo akcija, kuriai besąlygiškai pritariu. Dienraštyje „15.min“ iš Viktoro jau buvo imamas interviu apie incidentą, kada pats atlikėjas savo Facebook‘o sienoje ėmė „postinti“ jam žeriančius mūsų tautos įžeidžiančius komentarus. Žinokite, tautiečiai, mane siutina mūsų didelė tautos dalis, kuri tamsesnės rasės žmones vadina „babajais“, lyg jie būtų kokie antrarūšiai nevykėliai, kurie atvažiuoja vien iš mūsų pasipelnyti, teršti perdėm per švaraus mūsų kraujo. Siutina tai, kad kitus vadindami „babajais“ ir porindami apie atseit mažą jų IQ intelektą, patys nesugeba protingai samprotauti, pateikti argumentų, rašyti lietuviškomis raidėmis su tvarkinga gramatika – va, kas yra tikrieji Babajai – internetiniai neapykantos troliai, neonaciai, kurie toje pačioje mokykloje mokėsi, koks pavojingas kitataučių iškėlimas virš kitų tautų, pvz. Hitlerio arijų idėja, pagal jo planą mes turėjome būti ištremta tauta į Sibiro platybes – tie patys, sėdėdami suole, raitėsi, kaipgi taip galima elgtis su mūsų tauta, piktinosi, kodėl mūsų protėviai buvo vežami vagonas, o dabar kursto tas pačias idėjas – grynakraujės tautos žiaurybes. 

Negi nieko mus taip ir neišmokė istorija? Pritariu, jeigu istorija būtų dėstoma, kaip priežasčių ir pasekmių ryšiais, gal perdėm didelį intelektą turintys tautiečiai kažką sužinotų apie toleranciją ir savo pačių saugumą. O dabar žodis tolerancija paverčiamas „tolerastija“, sumenkinama žmogaus laisvė ir net nuspalvinama, kad būti tolerantišku (tolerastu) – tai būti be stabdžių, būti be savigarbos, be nuomonės, būti bailiu, būti gėjumi, būti Š krūva – štai taip tautiečių dalis vertina toleranciją, o kad ji mažina neapykantą, tautų draugystę, kultūrų pažinimą, leidžia visiems pasijusti vieningiems, įdomiems – jiems nė motais. Tai dabar man atsakykite, gerbiamieji, kas yra tie tikrieji babajai – tamsūs žmonės pagal rasę kaip menininkas Viktoras Diawara, ar tie tamsaus suvokimo, hitlerinio fašistinio mąstymo lietuviai? Kas?

Cituoju komentarą apie Diawarą, kuris svarsto apie IQ, o jo raštas, gramatika puikiai atspindi jo paties intelektą – tiesiog juokingai graudu.

“Taip taip Lietuvai labai reikia daugiau Diawaru , lietuvai ypatingai truksta juodziu , juk zinote jie labai „darbstus“ „saziningi“ , o ypatingai jie pasizymi protu , vidutinis afrikiecio IQ yra net 70!! Labiausiai juokina tokie pasisakymai kaip lietuviai yra didziausi rasistai! Lietuviai rasistu tauta! Klausykit jus kompleksuoti tolerastai is anglijos fabriku ir norintys but tolerastais lietuvoje gyvenantys besmegeniai, virs 20 metu gyvenu amerikoje ir nezinau ka gero lietuvai gali duot visokie Diawaros? Kalbant apie rasistus , tai patikekit didele dalis baltu amerikieciu yra kur kas didesni rasistai nei lietuviai.

Taigi žmogelis 20 bergždžių metų pragyveno Amerikoje ir nieko nesužinojo apie žmones ir gyvenimą, o dabar drįsta atseit protingai postringauti apie intelektą, darbštumą, tokiu būdu parodydamas savo babajiškumą – labai tinkantis terminas nusakyti tokiam juodam visuomenės kirminui. Iš šio komentaro, kaip ir visų, taip ir neaišku, kuo Diawara nusipelnė pagiežos – kad atseit jų kalbų ir prietarų apie mažesnį IQ, odos spalvą ir t.t. Akivaizdu, kad problema yra milžiniška ir su ja nereikia kovoti, nereikia statyti ginklus, bet reikia šviesti tautą – jei reikia, priverstinai, daryti seminarus dar mokyklose. Žinoma, jeigu su tavimi grasina susidoroti fiziškai, reikia gintis visomis išgalėmis, nes tokie dalykai ne juokai.

Analogiškai rasizmą skleidžiančios personos, patys nukeliavę į Ispaniją, Turkiją ar dar toliau, kažkodėl nenorėtų būti žeminančiais pajuokos objektais. Kodėl jie reikalauja iš kitų, patys nuo visko nusigręždami? Ak, tiesa, juk mūsų babajiškas suvokimas perspjauna visus kitataučių suvokimus ir mes patys sau tampame proto bokštais – atsipeikėkit, dievaži! 

Žinoma, kad dabar skaudu dėl Viktoro ir kitų, ir dėl tos pačios Berneen užpuolimo atvejo. Kodėl lietuviai negali pakęsti kitataučių? Sunku pasakyti, tačiau dalis lietuvių negali pakęsti net pačių lietuvių, o ką jau galvoti apie kitataučius. Mano šis postringavimas toli gražu neprisidės prie pokyčių, tačiau bent jau išreikšiu padėką tiems, kurie atvažiuoja į Lietuvą ir atranda tiek gero, kad joje pasilieka, praturtindami mūsų šalį kultūrine įvairove.

Jūsų Maištinga Siela

5 komentarai:

  1. Man irgi labai pikta ir gėda, kad Lietuvoj gyvena tokie pikti, siaurapročiai individai, kurie patys nieko nepasiekę gyvenime, sugeba tik su žemėm maišyt kitus. Be galo apmaudu, net trūksta žodžių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesupraskite manęs klaidingai, nesu rasistas ar kitoks -istas ir tikrai nepritariu tam kas vyksta, bet labai juokingai atrodo žmonių ginantieji komentarai su priežodžiu "nieko nepasiekę".. Ką reikia pasiekti gyvenime, jog tai suteiktų man teisę išsakyti savo nuomonę (kad ir kokia ji būtų), žeminti kitus žmones, purvais drabstyti ar tiesiog švelniai pagirti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "Nieko nepasiekę" nebūtinai reiškia socialinį statusą, aukštąjį išsilavinimą, bet kultūrine prasme, pasaulėžiūros prasme, iškirtę langą į daugiasluoksnį kosmopilitinį daugiakultūrinį pasaulį, kuris vienaip ir kitaip integruojasi žmoguje, skatina suvokimo pasiekimą kito žmogaus atžvilgiu, o dabar apsibrėžę prietaringas ribas žmonės izoliuojasi, nekenčia vieni kitų ir patys sau darosi pikti ir kenkia aplinkiniams - pasižiūrėkite į ką Lietuva pavirto, kai 15 amžiuje ji buvo laikoma viena tolerantiškiausių tautų pasaulyje, vienoje gatvėję sugyventę ortodoksai ir katalikai, žydai kai visur kitur jie pjaudavosi kaip šunys. Ir čia pas mus buvo gera gyventi visiems! Taip pat reiktų skirti nuomonę nuo akivaizdaus neapykantos bei fizinio protrūkio skatinimo, mano pateiktas komentaras yra vienas saldesnių, o kai rašoma stačiai "išnaikinti tokius padarus"; "būtų mano valia, paiimčiau ir iššaudyčiau tokius" - argi tai nuomonė? Sorry. Kažin, ar tamstai, tokia nuomonė patiktų, jei jūs būtumėt, tarkim, afroamerikietis ir čia gyventumėte, kaskart, kaupdamas drąsą eiti į parduotuvę, pasiimti pieno - kažin, ar nuomonė, kuri yra tik nuomonė, jums suteiktų kaip pasauliečiui žmogui saugumo, kai sutiktumėte galijoną išpūstų akių, šnipždesių, netgi švilpimų, replikų... Taigi. Už tokias idėjas skatinančias nuomonės šiaip netgi Lietuvos įstatymai traukia asmenį baudžiamojon atsakomybėn. Puikus pavyzdys, kaip užgimė Lietuvoje neonaciai, viskas prasidėjo nuo "nuomonės", kad Lietuva - lietuviams, vėliau "nuomonė", kuri akivaizdžiai buvo ketinimai, virto "patriotinėmis" eitynėmis, per kurias buvo čia pat Vilniuje susidorota su marokiečiu ir vienu svečiu iš Azijos. Rezultatus turime. Galime "didžiuotis". Štai, kodėl verta reaguoti į tokio tipažo grasinimus, skatinimus.

      Panaikinti
  3. Teisės, žinoma, niekas nesuteikė, bet tu pats pagalvok... koks nevykėlis profkinukas lieja pyktį ant žmogaus, kuris daug daugiau pasiekęs už jį, tai viena iš prielaidų - pavydas. Aišku, ne visais atvejais, bet dažniausiai kuo žmogus labiau išsilavinęs, tuo daugiau jis pagarbos ir kultūros turi ir visokių nesamonių delfy ar kur kitur nerašinėja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tai siutas ima ant visokiu nacioonalistu ir kitu debilu... Ir pats V. Diawara ir visi kiti zmones yra kaip zmones , kraujas tai raudonas.... Kame reples? Cia deginti reiktu visus rasistus ir nacionalistus ...
    Per laida Diagnoze " Valdzia" aiskiai parode kokie mes "tolerantiski"
    Nezinau, man del visu tokiu geda yra kaip lietuviui.
    Atsipeikekit ! Tiek Juodaodziai, tiek zydai, tiek tie patys gejai ... Jie visi vienodi.. Kraujas raudonas...

    AtsakytiPanaikinti