2013 m. sausio 5 d., šeštadienis

Šios dienos daina: Anne Hathaway "I Dreamed A Dream" iš filmo "Les Miserables" (Vargdieniai)




Sveiki muzikos gerbėjai,

Paskutiniu metu klausausi ir klausausi žymios, populiarios aktorės Anne Hathaway atliekamos dainos „I Dreamed a Dream“ iš ką tik Lietuvos kino teatruose pasirodžiusio miuziklo „Les Miserables“ (Vargdieniai), pastarasis filmas jau buvo nominuotas keturiems Auksiniams Gaubliams, o ir netyla kalbos, jog galbūt Anne Hathataway gali būti nominuota antrai Oskaro statulėlei. Šis įrašas, kurį Jūs klausysitės, buvo atliktas gyvai, filmavimo aikštelėje, kadangi „Karalius kalba“ režisierius Tom Hooper norėjo, kad visi aktoriai „Vargdieniuose“ dainuotų tik gyvai dėl emocinio įtikinamumo. 

Anne Hathaway jau seniai garsėjo savo puikiais muzikiniais gabumais, tiesa, ji būtų vaidinusi ir „Operos Fantome“, tačiau kontraktas buvo sudarytas su kitu filmu „Princesės dienoraštis 2“, bet regis, suvaidinti miuzikle svajonė visgi išsipildė...

Daina „I Dreamed a Dream“ pirmą kartą nuskambėjo 1980 metais, ją atliko Rose Laurens, kuri teatre atliko „Vargdienių‘ mirštančią prostitutę Fantine. Per visą egzistavimo laiką daina buvo atlikta daugiau nei 30 vienų žymiausių teatro ir kino aktorių visame pasaulyje. Bene viena žymiausių versijų pasirodė 2009 m. TV šou britų talentų laidoje Susan Boyle, kuri buvo tikra sensacija, nes garbaus metų sulaukusi moteris, kuri niekada nedainavo scenoje ir neturėjo jokių vokalo mokytojų, dainą atliko nepriekaištingai. 

Kuo išskirtinė Anne Hathaway versija, be to, kad ji atlikta gyvai vaidinant? Pati Anne ir taip garsėjanti lieknu kūnu prisipažino, jog šiam vaidmeniui ji numetė 10 – 12 kilogramų ir tapo griaučių maišu per vieną mėnesį, kad būtų panaši į mirštančią Fantine. Ši dieta taip išsekino aktorę, kad ją paveikė psichiškai ir fiziškai, todėl ji dar labiau priartėja prie personažo ir dainos. Filmavimo metu jai buvo iki pat šaknų nukirpti gražūs plaukai, per šią sceną, kai reikėjo dainuoti ir klausytis, kaip krenta jos plaukai, ji iš tikrųjų verkė ir apmąstė visą savo personažo gyvenimą. Pasiklausykime:



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą