2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Filmas: "Laukiniai" / "Savages"



Sveiki visi,

Šįkart noriu pakomentuoti daugiau ar mažiau žinomo režisieriaus Oliver Stone naujausią kino filmą „Laukiniai“ (Savages) (2012 m.), kurį galėjote išvysti ir Lietuvos kino teatruose. Prisipažinsiu, kad nesu matęs nė vieno šio režisieriaus darbo, tad negaliu prisidėti prie daugelio komentarų, kurie sako, kad Oliveris Stonas visiškai nusivažiavo ir sukūrė savo karjeroje totalų nesusipratimą, kurio neverta žiūrėti. Ne, taip nemanau, ypač pamatęs „Laukinius“ – ypatingai spalvotą, žaismingą kriminalinę dėlionę su Q. Tarantinui būdingomis žiaurumo scenomis bei puikiais, gražiais aktoriais.

„Laukiniai“ tikriausiai labiau patiks tiems, kurie mėgsta ir dievina kino filmus apie narkotikus, šėliones, persekiojimus bei norus išsikapstyti iš duobės, smengant joje dar gilyn. Prieš kelias savaites matytas filmas „Kokainas“ (2001), kuris pasakoja narkotikų prekeivio istoriją, vos manęs nepribaigė savo begaliniu nuoboduliu, lyg žiūrėčiau moralistinę pasakaitę su tėviškais patapšnojimais per pakaušį, o štai „Laukiniai“ nuteikė visiškai atvirkščiai – pasijutau taip, lyg atvykęs su degtinės buteliu į vakarėlį – spalvos, seksas, keistas meilės trikampis, įkaitų drama, kuri gal nepasirodė labai aštri ir dantyta, bet vidutiniškai įdomi. Žodžiu, man filmas nepasirodė jau toks prastas, kaip nuteikia dalis kritikų, dažniausiai lygindami šią juostą su ankstesniais Stone darbais. Beje, pagirsiu operatorių, kad juosta nors ir „dirty“ stiliaus, jame esama estetinių kadrų, kartais išlendančių su romantiniais pamąstymais apie gyvenimą ir meilę.

Žinot, turiu vieną baisią silpnybę, kurią nuolat komentuodamas įspūdžius, nesiliauju kartoti kaip papūga – tai Salma Hayek – į pastarąją žiūrėčiau ir žiūrėčiau, nesvarbu, kokiame šlamšte besifilmuotų, nes jos balso tembras ir išvaizda yra kažkas „vau!“. Šįkart ji sukuria narkotikų karalienės Elenos vaidmenį – žiaurią ir kerštingą moterį, valdančią didelį dalį nelegalios rinkos. Patiko ir retai matoma kinuose Blake Lively, kuri tikriausiai sukūrė kol kas vieną geriausių vaidmenų savo karjeroje ir dabar galbūt gaus paspirtį ir geresnių darbų ateityje. Na, ir žinoma, kiti garsūs aktoriai – Aaron Taylor, Taylor Kitsch, John Travolta bei Benicio del Toro, kurie ne ką mažiau atliko puikiai darbą. 

Pačia plačiausia prasme pasakysiu, kad filmas nėra iš tų „rimtųjų“, visgi jis labiau pramoginio braižo, skirtas atsipalaidavimui ir reginiams. Galite sakyti, kam čia patinka skerdynės ir įkaitų „pramogos“? Ot, pažiūrėkite dėl šventos ramybės ir pamatysite, kad visgi į tai galima kažkaip pažiūrėti nerimtai, kaip į žaidimą, kriminalinį vitražą su trupučiu Oliverio Stone prieskoniu.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 59/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą